23948sdkhjf

Klage i milliardsag om vindmølleudbud afvist

Wind People og Fonden Ærøs Vedvarende Energipulje får ikke medhold i klagen over Energistyrelsens udbud af 6 kystnære havvindmølleparker fra februar i år.
Klagenævnet for Udbud har den 15. december 2015 afsagt kendelse i en sag om Energistyrelsens udbud af 6 kystnære havvindmølleparker, hvor anlægsudgifterne var anslået til mellem 5 og 7 mia. kr.

Klageren var Wind People på vegne af Vind & Velfærd K/S samt Fonden Ærøs Vedvarende Energipulje. Den indklagede myndighed var Energistyrelsen.

Klageren havde søgt og fået afslag på at få adgang til at afgive tilbud i forbindelse med udbuddet af 6 kystnære havvindmølleparker. Der er derfor tale om et igangværende udbud, der af Energistyrelsen er tilrettelagt som koncessionsudbud, og som blev påbegyndt i februar 2015.

Klagens indhold
Klagen angik i første række, om Energistyrelsen lovligt kunne anvende den særlige procedure, der gælder for udbud af koncessionskontrakter. Dernæst angik klagen navnlig på, om de økonomiske krav til tilbudsgiverne for at deltage i udbuddet var for strenge og dermed ulovlige.

Klagenævnet har efter bestemmelse fra nævnets formand behandlet sagen med deltagelse af 2 sagkyndige medlemmer og 2 dommere fra klagenævnets formandskab (normalt deltager der alene 1 sagkyndigt medlem og 1 dommer fra klagenævnets formandskab i sagens behandling).

I en kendelse pr. 15. december 2015 har Klagenævnet for Udbud besluttet at man ikke tager klagen til følge.

Energistyrelsen om sagen
At Klagenævnet for Udbud har givet Energistyrelsen medhold i, at det var berettiget, at Vind & Velfærd K/S og Fonden Ærøs Vedvarende Energipulje blev udelukket fra at deltage i udbuddet af kystnære havvindmøller, vækker glæde hos Energistyrelsen.

- Energistyrelsen glæder sig over, at sagen nu er afgjort, og at Energistyrelsen kan koncentrere sig fuldt ud om at få udbuddet af de kystnære havvindmøller gennemført, siger kontorchef Marie Louise Hede.

Opdateret 17.12.2015, kl. 11:43
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109