23948sdkhjf

Lovforslag for husstandsvind sendes til andenbehandling

- Hvis regeringen får held med at gennemføre L30, der andenbehandles i Folketinget torsdag, lukker og slukker husstandsvindmøllebranchen i Danmark, fastslår formanden for Brancheforeningen for Husstandsvindmøller.
I morgen sendes lovforslaget L30 for husstandsvindmøller til andenbehandling ig Folketinget.

- Hvis lovforslaget gennemføres, lukker og slukker husstandsvindmøllebranchen i Danmark. Det fastslår formanden for Brancheforeningen for Husstandsvindmøller Morten V. Petersen.

Han opfordrer endnu engang regeringen til at tænke sig om inden man beslutter at lukke en branche.

- Det bebudede loft på 1 MW, der årligt må opstilles i Danmark, svarer til 100 husstandsmøller. Det er halvdelen af, hvad bare én dansk producent af husstandsvindmøller producerer. Hvis man absolut skal sætte et loft på, skal det være på mindst 4 MW, hvis man fortsat ønsker en branche for husstandsvindmøller i Danmark, siger Morten V. Petersen.

Mister eksportmuligheder
Industrien for vindmøller til den enkelte husstand er en lovende vækstsektor, der på få år er udviklet fra næsten ingenting til at beskæftige 300, overvejende i de danske yderområder, hvor man mangler nye arbejdspladser.

Loftet på 1 MW betyder også, at fritliggende ejendomme ikke får mulighed for at blive delvist selvforsynende med vedvarende energi, og at landet mister eksportmuligheder.

- Det kan ikke være regeringens svar på klimatopmødet. Danmark har igennem mange år op-bygget en stor viden om vindmøller, og når så vi har mulighed for at omsætte den i arbejdspladser og eksport, bliver vi stoppet. Vi må derfor kraftigt opfordre regeringen og energiforligspartierne til at se på alt det, vi er ved at miste, i stedet for kun at se på de ører pr. husstand der spares, siger formanden.

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11