23948sdkhjf

26 MW solenergi skyder op i Horslunde

Massevis af solcellepaneler etableres i disse måneder på en mark ved Horslunde på Lolland. Målet er en årlig produktion på 26 MW og en landsby selvforsynende på strøm direkte fra solcelleparken.
I nogen tid har man været beskæftiget med at etablere Solcellepark Horslunde på et 40 hektar stort areal ved landsbyen Horslunde på Lolland. Anlægget, der bliver på 26 MW, opstilles i to etaper - en i efteråret 2015, som man er godt på vej med, og en i løbet af 2016. Det skriver magasinet Erhverv & Kultur.

Anlæggets placering ved Horslund er en videreførelse af landsbyens i forvejen markante energiprofil. Det er da også borgergruppen i Energilandsby Horslund, der sammen med initiativtager og medejer af solcelleparken Thomas Fabienke, der har arbejdet på en realisering af projektet siden 2012.

Thomas Fabienkes mål for Horslunde er at gøre landsbyen selvforsynende på strøm fra solcelle-anlægget, hvorfor der er nedsat en styregruppe, som over de næste par år skal undersøge mulighederne for at sende strømproduktionen fra solcellerne direkte inde i landsbyens boliger. Som det ser ud nu, afsættes strømmen til Seas.

Opsætningen af anlægget varetages af et professionelt solcelle-team bestående af montører fra Tyskland, Polen og Rumænien.

Anlægget vil, når det står færdigt producere strøm, der svarer til 5.400 husstande årlige elforbrug.

Folkene bag anlægget, herunde Thomas Fabienke, har investeret 200 mio. kr. i anlægget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078