23948sdkhjf

Xergi-anlæg får vigtig amerikansk pris

Danske Xergi har designet biogasanlægget Hometown BioEnergy, der nu har modtaget prisen ”Årets Kommunale Biogasprojekt 2015” hos American Biogas Council.
I dag er der mere end 2100 biogasanlæg i drift i USA, og flere er på vej. Samtidig foregår innovationen i et rivende tempo i den amerikanske biogasindustri.

Derfor var der stor stolthed på Xergis hovedkontor i Danmark, da det blev offentliggjort, at Hometown BioEnergy var blandt de tre modtagere af prisen ”Årets Kommunale Biogasprojekt 2015,” som blev uddelt af American Biogas Council.

Xergi har leveret både design, styresystem og en række nøglekomponenter til Hometown BioEnergy, der ligger i byen LeSueur i staten Minnesota.

- Vi er enormt stolte over, at Hometown BioEnergy har modtaget denne vigtige pris. Vi ser det som en anerkendelse af, at Xergis designprincipper for store biogasanlæg kan spille en vigtig rolle på det voksende amerikanske marked. Dermed ser vi det også som et vigtigt skridt i retning af at sikre Xergi en stærk markedsposition i USA, siger Jørgen Ballermann, adm. direktør i Xergi.

Størrelsen gør en forskel
Ifølge American Biogas Council, der er brancheorganisation for den samlede amerikanske biogasindustri, skiller Hometown BioEnergy sig ud ved at være betydeligt større end tilsvarende kommunale projekter.

Desuden har dommerkomitéen lagt vægt på, at anlægget er forsynet med en kombination af et gaslager og ekstra motorkraft, som gør det muligt at gemme gassen og levere en større elproduktion, når elafregningsprisen er høj.

- Egentlig er biogasanlægget dimensioneret til en kapacitet på 4 MW el-produktion døgnet rundt, men gaslagret gør det muligt at lagre gas i cirka et halvt døgn. Samtidig er der opstillet gasdrevne generatorer, der kan levere 8 MW el. Det gør det muligt for anlægget at producere el i den halvdel af døgnet, hvor elafregningsprisen er højest, forklarer salgschef i Xergi, Michael Kjølner Hansen.

Anlægget er et eksempel på, at størrelsesøkonomien er vigtig i biogasproduktion, og oven i købet er der basis for at bygge endnu større anlæg i USA, vurderer han.

I Europa har Xergi bygget flere anlæg, der er større, eksempelvis danske Nature Energy Holsted, der er bygget til at producere cirka 12 millioner kubikmeter biometan (opgraderet biogas) om året. Omregnet til elproduktionskapacitet svarer det til 6 MW, så både potentialet og de tekniske muligheder er til stede.

Modtager vanskelige biomasser
Ifølge Xergi skiller Hometown BioEnergy sig også ud ved at behandle mange forskellige typer biomasse, herunder både husdyrgødning og organisk industriaffald.

Anlægget behandler også vanskelige produkter som restbiomasse fra produktion af majs til konsum, såkaldt sweet corn silage.

Stolthed over biogasanlæg
Hometown BioEnergy ejes af det fælleskommunale energiselskab Minnesota Municipal Power Agency (MMPA).

Amerikanske Avant Energy fungerede som rådgiver for MMPA under byggeriet og forestår i dag driften af anlægget.

- Vi er stolte og glade over den tillid MMPA og Avant Energy viste os, da anlægget skulle bygges, og nu er det så ganske tilfredsstillende at få en bekræftelse fra vigtig aktør som American Biogas Council på, at vi har leveret et biogasanlæg i topklasse, konstaterer Jørgen Ballermann.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078