23948sdkhjf

Geotermiselskab lukker i kølvandet på finansloven

Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab lukker. Det er konsekvensen, efter finansloven for 2016 lukker for en forsikringsordning for geotermi-projekter.
Bestyrelsen bag Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab har besluttet at lukke selskabet. Det oplyser bestyrelsesformand Uffe Bro i en meddelelse.

- Bestyrelsens beslutning er begrundet i de vanskelige rammevilkår for geotermien i Danmark og den manglende politiske opbakning til området, som senest er kommet til udtryk gennem finanslovsaftalen for 2016, hvor finansieringen af den nationale garantiordning fjernes, skriver Uffe Bro i meddelelsen.

Allerede da regeringen præsenterede sit udspil til en ny finanslov tilbage i oktober, reagerede direktør i Dansk Fjervarmes Geotermiselskab Søren Berg Lorenzen skarpt og mente, at man lagde geotermi i graven som potentiel energikilde i Danmark, hvis forslaget blev gennemført. Det blev det så i kraft af finansloven, og det har altså nu betydet, at geotermiselskabet ikke fortsætter.

Formand Uffe Bro oplyser, at samtlige medarbejdere enten er sagt op eller selv har sagt op. Det forventes, at lukningen kan være effektueret den 29. februar 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157