23948sdkhjf

Millionprojekt skudt til hjørne

En investering på 80 mio. kr. i solfangere og varmelager udskydes i et år hos Løgumkloster Fjernvarme.
Løgumkloster Fjernvarme er i gang med at anlægge sidste del af første etape af projekt solvarmeanlæg. Samtidig udskyder man anden etape, som er langt større, med godt et år.

Millioninvestering
Af første etapes 15.000 kvadratmeter solfangere er der etableret og idriftsat de første 10.000.

- Vi mangler bare de sidste 5.000 kvadratmeter og det tager lidt længere tid, fordi det er en ny slags paneler, så der er en del, der skal afprøves, fortæller driftschef Peter Gjelstrup Andersen om panelerne, der er i aluminium og produceret i Finland.

Solfangeranlægget er en del af et større projekt, hvor der også er anlagt et helt ny varmeværk med en 2 MW biomassekedel, en absorptionsvarmepumpe, en gaskedel og en hybridvarmepumpe. En samlet investering på godt 75 mio. kr.

Etape 1 med de 15.000 kvadratmeter solfangere vil, når det hele står færdigt, dække 20-25 procent af værkets varmebehov.

Etape to må vente
Etape 2 af Løgumkloster Fjernvarmes solfangerprojekt, der indeholder 35.000 kvadratmeter solfangere samt et sæsonlager på 150.000 kubikmeter, må udskydes et år.

- Vi skulle have været i gang her i januar, men vi har udskudt det et år. Lokalplanen kan simpelthen ikke nå at blive færdig, fortæller Peter Gjelstrup Andersen.

Det betyder at Løgumkloster Fjernvarme må vinke farvel til de 5 mio. kr., man ville have fået i statsligt tilskud, såfremt man havde haft panelerne i drift inden udgangen af 2016.

Når solfangeranlægget engang står færdigt vil det sammenlagt med etape 1 nå op på at dække 50 procent af værkets varmebehov.

Fjernvarmeværket står klar til at investere 80 mio. kr. i etape 2.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109