23948sdkhjf

Stort potentiale for gårdbiogasanlæg i Danmark

Den udenlandske efterspørgsel på danske gårdbiogasanlæg er stor hos Combigas, der dog også oplever en markant interesse på hjemmemarkedet.
- Vi mærker en stigende interesse for det her blandt landmændene. Der er lige pludselig en masse muligheder for, hvad der tilladelsesmæssigt og finansielt kan lade sig gøre, siger direktør Klaus Høgh hos Combigas.

Så selvom man henter en stor del af sin omsætning ude i verden på markeder som Frankrig, England og Sydafrika, så er der også travlt med etableringen af anlæg inden for landets grænser.

- Vi arbejder i øjeblikket på at opføre et gårdbiogasanlæg hos Henry Kuhr i Rødskærsbro og så har vi yderligere to projekter, som vi har solgt og kan begynde at bygge på. Det er helt klart et marked, der er ved at tage form, understreger Klaus Høgh.

For Klaus Høgh er det fantastisk at se, at hans filosofi med at lade gylle, halm og dybstrøelse blive i landbruget vinde indpas.

- Jeg mener jo at det er gavnligt at bygge mindre og lokalt, hvilket giver mindre transport. Det reducerer helt utroligt meget CO2 at bygge, der hvor biomasserne er, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094