23948sdkhjf

Euro Therm knokler med million-projekt

- Det er vores største projekt til dato, siger direktør hos Euro Therm om totalentreprisen hos Lemvig Varmeværk, der omfatter både bygninger, biogasmotor og en 8 MW fliskedel.
Allerede før sommerferien satte Lemvig Varmeværk og Euro Therm underskrifter på en millionaftale om opførelse og etablering af Lemvig Varmeværks nye anlæg.

Prisen for anlægget bliver på 90 mio. kr. og er dermed en stor investering for Lemvig Varmeværk, men også noget af en opgave for Euro Therm.

- Vi har lavet totalentrepriser før, men ikke i denne størrelsesorden, fortæller direktør hos Euro Therm, Jan Depenau.

Euro Therm løb med ordren i en prækvalifikation, hvor man var oppe mod entreprenørfirmaet Jens Jensen fra Holstebro og Tjæreborg industri. Ingeniørfirmaet Plan & Projekt fra Skanderborg er rådgivere på projektet.

Byggeri & biomasse
Entreprisen omfatter både administrationsbygning og bygninger til anlæg, levering af en biogasmotor til kraft/varme, den almindelige fjernvarmeleverance af en biomassekedel på 8 MW samt opførelsen af en akkumuleringstank.

- På byggeridelen arbejder vi sammen med entreprenørfirmaet Kaj Bech fra Holstebro som helt klart har ekspertisen her. AEA står for leveringen af gasmotoren, og så står vi selv for levering af fliskedel, installering af den og hele det tekniske anlæg, fortæller Jan Depenau.

Første spadestik blev taget sidst i august, og ifølge Jan Depeanu følger man tidsplanen.

- Vi er i gang med bygningerne. Vi har lavet fundamentet til biogasbygningen og administrationen. Og så er vi ved at opføre akkumuleringstanken, fortæller han.

Efter planen skal hele projektet stå færdig i efteråret 2016.

Blod på tanden
Selvom opgaven hos Lemvig Varmeværk rummer elementer som giver udfordringer hos Euro Therm, så er man langt fra afvisende over for at kaste sig over flere totalentrepriser.

- Vi er glade bare vi kan levere fjernvarmeløsninger, det er jo her vi har vores ekspertise. Byggeridelen har været noget af en udfordring, men det er kun blevet lettere af at have Kaj Bech med. Men vi prøver gerne kræfter med flere totalentrepriser, understreger han.

Entreprisen hos Lemvig Varmeværk fylder en del hos Euro Therm men ikke så meget, at man ikke har tid til andre opgaver.

- Vi er ved at færdiggøre kedelleverancer hos både Thorsminde Varmeværk, Ebeltoft Fjernvarme og Bornholm Forsyning i Nexø, derudover arbejder vi i øjeblikket på en del tilbud, som skal sendes afsted, fortæller han uden dog at komme nærmere ind på hvad, hvor og til hvem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079