23948sdkhjf

Et nyt biogasanlæg skal ligge østpå

Udpegning til biogasanlæg igen på dagsordenen i Brønderslev Kommune.
Der lød et ramaskrig fra borgerne i de berørte områder, da byrådet i 2013 forsøgte at udpege mulige placeringer til kommende biogasanlæg.

Den folkelige modstand var så voldsom, at byrådet opgav udpegningen, selv om regeringen havde pålagt alle kommuner at finde egnede steder til biogasanlæg og skrive dem ind i den nye kommuneplan.

Men biogas-diskussionen aktuel vender tilbage.

Inden årets udgang skal byrådet vedtage Planstrategi 2015, som danner grundlag for udarbejdelsen af den næste kommuneplan, der skal gælde fra 2017.

Og Brønderslev Kommune har lovet Naturstyrelsen at lave et tillæg til den nye kommuneplan, der udpeger mindst ét område til biogasanlæg i den østlige del af kommunen.

Kommuneplantillægget skal muligvis udarbejdes i samarbejde med Frederikshavn Kommune, som har opgivet to udpegede områder i sin kommuneplan.

Mange flere møller?
Planstrategien kan også komme til at indeholde andre kontroversielle udpegninger: nye vindmølleområder.

- Vi er nu dækket 100 procent ind med strøm fra vindmøller i Brønderslev Kommune, men skal vi op på 200 procent? Det skal vi jo, hvis vi skal tænke på hele landet, bemærker borgmester Mikael Klitgaard (V).

- Min vision er, at vi skal forsøge at gøre os fri af fossile brændstoffer. Og hvis vi skal bare i nærheden af de mål, der ligger, skal vi have det hele - både vindmøller og biogasanlæg, fastslår han.

Mikael Klitgaard understreger, at planstrategien skal udstikke, hvad der skal besluttes med den nye kommuneplan. Det kan f.eks. være, at planstrategien kommer til at sige, at der skal udpeges et eller flere vindmølleområder. Men den konkrete udpegning kommer først til at ske i kommuneplanen.

Spids pen og visionsmøde
Ifølge forslaget til planstrategi 2015, skal der arbejdes med følgende overordnede emner: Byer og bymønster, placering af et eller flere biogasanlæg samt et grønt Danmarkskort.

I første omgang ønsker økonomiudvalget, at forvaltningen ”spidser pennen” og formulerer planstrategien lidt skarpere. Derefter skal planstrategien en tur i byrådet, inden den offentliggøres.

Der er ingen krav om en politisk behandling af eventuelle indsendte kommentarer fra borgerne, men økonomiudvalget ønsker at inddrage borgerne.

- Vi vil også indkalde til et visionsmøde for at diskutere, hvad vi gerne vil. Mødet holdes først i det nye år, fortæller Mikael Klitgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078