23948sdkhjf

Vores ordreindgang ligger fladt på maven

Efter lovforslaget for husstandsmøller blev offentliggjort har Cirkel Energi mærket en kraftig opbremsning i ordreindgangen. Nu skal der kæmpes for sagen.
Den 21. oktober 2015 går over i historien – i hvert tilfælde kommer Niels Martin Jørgensen, adm. direktør hos Cirkel Energi til at huske dagen til evig tid.

- Det var den dag vi blev bombaderet sidelæns. Det er sjofelt og uanstændigt, lyder det fra Niels Martin Jørgensen om lovforslaget L30, som klima-, energi- og forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt løftede sløret for netop den 21. oktober 2015.

- Nu skal det jo ikke ses som piveri over at den PSO-betalte støtte til vores kunders investering forsvinder, men som ærgerlighed over sagsforløbet og at de fleste af branchens 350 direkte arbejdspladser falder væk inden for det næste år, forklarer han.

Klage over sagsforløb
Derfor har Brancheforeningen for Husstandsmøller også indsendt en klage til Folketingets Præsidium. Og klagen går på sagsforløbet ikke på indholdet i lovforslaget.

- Vi er som brancheforening officiel høringspartner på lovforslag på dette område, men vi var ikke blevet hørt. Og nu viser det sig, at der tilsyneladende i december 2014 blev indgået et hemmeligt forlig om, at der ville komme ændringer til den lov, der først trådte i kraft i februar 2015,langt tidligere, end vi blev oplyst om, forklarer Niels Martin Jørgensen.

Ifølge ham ville det have haft stor betydning for virksomhederne i branchen, hvis man havde vidst, at man kun havde otte måneder at løbe på og ikke de 21 måneder, som loven fra februar angav.

- Vi ville da have taget andre beslutninger, man ville nok ikke have ansat så mange folk, investeret i uddannelse, myndighedsgodkendelser, produktionsapparat og bygget fabrikshaller, hvis man havde vidst, at tæppet blev trukket væk under os igen i oktober.

Hvis loven kommer
Hvis lovforslaget L30, som er sendt i førstebehandling, bliver en realitet, så er Niels Martin Jørgensen, da heller ikke i tvivl om, hvad der skal ske med Cirkel Energi, der allerede siden den 21. oktober har mærket en opbremsning i ordretilgangen.

- Så må vi få afsluttet de projekter vi har, og så bliver vi reduceret fra at være 20 mand til tre mand her i landet. Vi vil sørge for, at vi består som servicevirksomhed, men hvis der ikke er noget nysalgsmarked her hjemme, så er der heller ikke arbejde til de mange underleverandører, som vi beskæftiger, fortæller han.

- Jeg håber at loven sættes på pause på grund af klagen over forløbet og så håber jeg, at vi får en mere mindelig overgang til en ny virkelighed.

Drømmescenariet
At der kommer en lov er uundgåeligt, det er Niels Martin Jørgensen godt klar over.

- Drømmescenariet ville være at loven blev fjernet, men det sker nok ikke, så det næstbedste ville være, at vi i det mindste kunne have fået resten af året under den gamle lovgivning, siger han, og slutter:

- Som branche ville vi gerne, at man havde fortalt os, hvilke rammer vi arbejder indenfor. Så vi fik en chance for at vide, hvad der rammer os, når det rammer os.

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094