23948sdkhjf

USA lurer på dansk biomasseanlæg

Dall Energys biomasseanlæg har fået amerikanerne til at kigge mod Danmark.
Ingeniør Jens Dall Bentzens biomasseanlæg har vakt interesse i USA. Der snurrer allerede et af Dall Energys biomasseanlæg i USA og flere er på vej.

- Anlægget på virksomheden Warwick Mills er blevet kendt i New England.Jeg var derovre i sidste uge og lave en præsentation på en konference, så vi har en del leads derovre, fortæller Jens Dall Bentzen.

Anlægget hos Warvick Mills har kørt siden juni 2014.

- Projektet har en sjov historie. I 2010 publicerede jeg resultater fra det pilot-anlæg vi havde bygget med støtte fra EUDP. Ejeren af virksomheden Warwick Mills ville gerne have et biomasse anlæg der havde lave emissioner. Det var nødvendigt pga skrappe lovkrav i staten New Hampshire. Han fandt Dall Energy hjemmesiden via Google search, og kort tid derefter var der indgået kontrakt om eksport af et anlæg til USA, siger Jens Dall Bentzen og tilføjer:

- Så man skal ikke sige at EUDP-støtte ikke fører til eksport.

Også herhjemme kører det for Dall Energy og Jens Dall Bentzen. I juni indviede Sønderborg Fjernvarme sit nye biomasseanlæg. Biomasseanlægget fra Dall Energy kostede 16 mio. kr. Den samlede investering var på l 58 mio. kr.

- Vi har dialog med mange danske kunder. Den store interesse skyldes især, at vores teknologi kan bruge alternative billige brændsler, f.eks. have-park affald, men kunderne lægger også stor vægt på at anlægget kører stabilt ved meget lav last. F.eks. kører anlægget i USA på 10% last i weekenden. Det er svært at sige, hvor mange anlæg det bliver til. Vi forventer minimum 3 kontrakter i Danmark i løbet af de næste 6 mdr, lyder det fra Jens Dall Bentzen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094