23948sdkhjf

Statoil opfører flydende havmøllepark

En investering på 2 milliarder norske kroner skyder gang i etableringen af verdens største flydende havmøllepark, The Hywind Pilot Park, ud for den skotske kyst.
Vindmølleparken The Hywind Pilot Park bliver på 30 MW og opføres på flydende fundamenter i området Buchan Deep 25 kilometer ud for Peterhead ved Skotlands kyst, hvor vanddybden er 95-120 meter.

- Vi er stolte over at stå bag verdens første flydende vindmøllepark. Vores mål med Hywind Pilot Park er give en demonstration af fremtidens flydende havmølleparker. Dette vil øge det globale markedspotentiale for offshore vindenergi, og bidrage til en realisering af vores ambition om at skabe profitabel vækst inden for vedvarende energi og andre CO2-reducerende løsninger, siger Irene Rummelhoff, Statoils direktør for New Energy Solution

Hywind er et unikt offshore vindprojekt, og konceptet er blevet testet gennem de seneste seks år. Her har man haft en prototype kørende ved øen Karmøy i Norge.

I maj 2015 offentliggjorde Statoil etableringen af et separat forretningsområde, New Energy Soloution, der har som fornemmeste opgave at komplementere selskabets olie- og gas-aktiviteter med aktiviteter inden for vedvarende energi. Hywind Pilot park er New Energy Soloutions første nye investering. En investering, der beløber sig til 2 mia. norske kroner.

Vindmølleparken forventes at kunne levere strøm til 200.000 husstande med udgangen af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078