23948sdkhjf

Danske lygtepæle bliver til ladestandere

Ingeniørvirksomheden Imtech og it-virksomheden Vikingegaarden har udviklet en lygtepæl med indbygget ladestander. Markedet hedder først Danmark og dernæst Europa.
En lygtepæl der kombinerer gadebelysning med infrastruktur og opladning til elbiler. Det præsenterer ingeniørvirksomheden Imtech og it-virksomheden Vikingegaarden fredag i Rødovre.

- Reelt set kan vi bygge en ladestander ind i hvad som helst, og når lygtepælen står der alligevel, giver det god mening at tænke den ind der. Når tingene kombineres, giver det et renere udtryk i bymiljøet, siger John Kristiansen, der er commercial manager i Imtech Traffic & Infra.

Allerede over en million potentielle ladestandere
Imtec, som har hovedkontor i Holland, drifter og vedligeholder over en million gadebelysningslamper i hele Europa.

Ladestander-lygtepælen, som Vikingegaarden har været med til at udvikle, kan derfor snart være at finde mange steder langs vejene på europæiske gader og stræder.

- Jeg har virkelig store forventninger til det her. Det er et meget enkelt produkt, og det kan også eftermonteres i eksisterende anlæg. Nu lancerer vi lygtepælen i Danmark, men vi forventer, at det bliver en løsning, man kommer til at se i hele Europa, siger John Kristiansen.

Store forventninger i Vonge
Ulrik Østergaard, direktør i Vikingegaarden i sydjyske Vonge, har arbejdet med ladestandere i fem år, og han har ikke overraskende store forventninger til den nye lygtepæl.

- En af de helt store udfordringer for den klassiske ladestander er, at den fylder rigtig meget. Og så skal der trækkes strøm til den. Det er vi helt fri for i lygtepælen. Så der er ingen tvivl om, at vi kan tilbyde en langt billigere løsning end dem, vi kender på markedet i dag, forklarer Ulrik Østergaard.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11