23948sdkhjf

Schneider Electric leverer strømforsyning til hybridfærger

Scandlines vælger kraftige UPS-anlæg fra Schneider Electric til nye, miljøvenlige hybridfærger.
Rederiet Scandlines har valgt fire Schneider Electric Galaxy 5500 UPS-enheder til sikring af strøm til nødbelysning og til it-systemer på sine to nye flagskibe, hybridfærgerne M/F Berlin og M/F Copenhagen.

- Der stilles meget høje krav til alt udstyr ombord. Det skal være certificeret til marinebrug, og det betyder selvsagt, at kvaliteten skal være i top, forklarer projektingeniør Christian Thiemer fra Scandlines.

Han står i spidsen for el- og automationsdelen for rederiets prestigeprojekt: En gigantisk transformation af to færger, der som topmoderne, energibesparende hybridfærger snart fragter tusindvis af passagerer trygt og sikkert frem og tilbage mellem Gedser og Rostock.

Batteridrevne hybridsystem
Færdiggørelsen af de to færger har blandt andet betydet, at hver færge er blevet gjort 800 tons lettere og har fået opgraderet de tekniske installationer ombord markant. Og ikke mindst er færgerne nu udrustet med Scandlines batteridrevne hybridsystem.

Det er ganske vist ikke strøm til skibenes skruer, de fire kraftige UPS-anlæg fra Schneider Electric skal sikre. Men det gør ikke kravene til sikker forsyning i kritiske situationer mindre skrappe, forklarer Christian Thiemer:

- Det siger sig selv, at sikkerheden skal være helt i top på en færge. Nødbelysningen er én ting - en anden er alle de it-systemer, der er helt afgørende for, at skibet kan fungere. På en moderne færge er det rigtig mange funktioner, som afhænger af et eller flere it-systemer.

Certificeret til marinebrug
Helt konkret har Scandlines anskaffet to stk. Schneider Electric Galaxy 5500 UPS-anlæg på 120 kvA og yderligere to anlæg på 60 kvA.

Schneider Electric Galaxy 5500 UPS-anlæg er certificeret til marinebrug af det internationalt anerkendte Lloyd's Register. Det betyder, at anlæggene er blevet underkastet ekstremt grundige undersøgelser og tests inden Lloyd's Register gav sit eftertragtede blå stempel.

- Kravene er virkelig skrappe, for eksempel hvad angår elektrisk støj og hvor meget vibration, udstyret kan tåle. Vi i Schneider Electric synes selvfølgelig selv, vi har nogle supergode produkter. Men marinecertificeringen fra en uvildig part slår fast med syvtommersøm, at kvaliteten er i top, og at vores produkter også kan og må bruges i meget krævende miljøer, forklarer salgschef Henrik Grønning, der har ansvar for UPS-anlæg i Schneider Electric Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093