23948sdkhjf

Ny standardaftale for elselskaberne på vej

Ensretning af leveringsvilkår og beregningsmodellen for gebyrer og tariffer i engrosmodellen. Sådan lyder det i en ny standardaftale mellem elnetselskaberne og el-leverandørerne.
Elmarkedet er under forandring, og for at lette rollefordelingen og gøre hverdagen mere smidig har elnetselskaberne lavet en standardaftale om samarbejdet med elleverandørene om brug af distributionsnettet.

Energitilsynet har netop behandlet aftalen, fremgår det af en meddelelse fra Energitilsynet. Det skriver Dansk Energi.

Det betyder, at el-netsleskaberne med standardaftalen og den nye tarifmodel ensretter leveringsvilkår og beregningsmodellen for gebyrer og tariffer i engrosmodellen. Dermed er har man gjort tingene langt nemmere for elleverandører landet over, da man ikke længere skal navigere i 60 forskellige sæt vilkår.

- I stedet for at skulle kigge på 60 forskellige tarifmodeller og aftaleforhold, så får elleverandørerne nu én tekst at forholde sig til. Det vil gøre det lettere for dem, når de den 1. april næste år overtager al kontakt til slutkunderne, forklarer afdelingschef i Dansk Energi, Filip Marott Sundram og fortsætter:

- Standardiserede vilkår, som dem vi ser i Standardaftalen, forenkler handlernes arbejdsgange i engrosmodellen mest muligt.

Aftalen i sin helhed er af Energitilsynet taget til efterretning på nær få punkter, som i øjeblikket justeres af Dansk Energi.

Den endelige udgave af standardaftalen ligger klar om kort tid.

Læs hele artiklen på Dansk Energi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094