23948sdkhjf

Skærbækværket i puslespilsform

Et kæmpe puslespil af stålelementer, betonfundamenter, maskiner og mennesker - Ombygningen af Skærbækværket er i fuld gang.
Tonstunge stålelementer er blevet fragtet med skib fra Indien og direkte ind til Skærbækværkets havnekaj. De skal bruges til at bygge de nye fliskedler, der fra 2017 skal gøre Skærbækværket i stand til at fyre med træflis i stedet for gas.

- Vi kobler de nye flisfyrede kedler sammen med det eksisterende kraftvarmeanlæg, så vi fremover får en meget fleksibel produktion af el og varme, der både kan komme fra naturgas og træflis, siger Leif Høgh Sørensen, der er projektleder på ombygningen af Skærbækværket.

Han står med et kæmpestort puslespil af stålelementer, betonfundamenter, maskiner og mennesker, når han som projektleder skal holde overblikket over byggeriet.

150 mand på pladsen bliver til 500
- Der er omkring 150 mand i gang på byggepladsen i øjeblikket. Men efter årsskiftet, når vi for alvor går i gang med at montere kedlerne og systemerne til at håndtere brændslet, vil der være tæt ved 500 mand på pladsen. Mange vil være specialsvejsere og montører, som bygger den her slags anlæg i hele verden, siger Leif Høgh Sørensen.

Desuden kræver det store mængder jern og beton, når værkets havnefaciliteter skal udbygges, og et stort åbent flislager, der skal kunne rumme op til 80.000 kubikmeter træflis, skal etableres. Der bliver til byggeriet brugt armeringsjern svarende til vægten af et kvart Eiffeltårn og beton svarende til 57 motorvejsbroer.

Et kig bag kulisserne
Dong Energy inviterede i weekenden alle naboer til Skærbækværket indenfor til ’åben byggeplads’, så de kunne få et indblik i det store byggeprojekt.

- Interessen og spørgelysten var stor blandt de over 200 gæster fra lokalområdet, der mødte op i lørdags for at få en rundtur på pladsen og høre lidt mere om, hvad det er vi laver, og hvor langt vi er kommet, siger Leif Høgh Sørensen.

Leif Høgh Sørensen forventer, at Dong Energy kan begynde idriftsættelsen af anlægget til efteråret 2016, så værket kan levere fjernvarme baseret på flis fra varmesæsonen 2016/17. Hele ombygningen af Skærbækværket, som også inkluderer idriftsættelse og prøvedrift, forventes afsluttet til april 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141