23948sdkhjf

Dong forbedrer sig sig med 2,4 mia. kr.

Dongs delårsrapport for årets første 9 måneder af 2015 viser et selskab i fremgang. Driftsindtjeningen er vokset med 1,8 mia. kr. i forhold til sidste år, mens resultatet efter skat blev 2,4 mia. kr. bedre end i 2014.
- Selskabet fortsatte med at udvikle sig i henhold til vores forventninger i 3. kvartal og vi er meget tilfredse med forretningens operationelle og finansielle udvikling. Med en stigning i driftsindtjeningen på 14% år-til-dato er Dong Energy et af få europæiske energiselskaber i vækst. Samtidig er afkastet af den investerede kapital stigende, siger Henrik Poulsen, adm. direktør og koncernchef hos Dong i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten.

Ni måneder i tal & ord
Driftsindtjeningen (Ebitda) voksede som næævnt med 14% i de første 9 måneder fra 13,0 mia. kr. i 2014 til 14,8 mia. kr. i 2015, hvilket skyldes en positiv udvikling i den underliggende forretning samt erstatninger, delvist modsvaret af frasalgsavancer i 2014.

Den positive driftsudvikling i forhold til samme periode sidste år skyldtes primært højere produktion fra havmølleparker, afsluttet genforhandling af en olieindekseret gaskøbskontrakt og lavere omkostninger i E&P-forretningen, delvist modsvaret af lavere oliepriser og lavere produktion fra Ormen Lange-feltet som følge af en planlagt nedlukning i 2. kvartal.

Ebitda var positivt påvirket med i alt 1,7 mia. kr. fra avance ved salg af E&P-licensandele, to forsikringserstatninger samt en afgjort tvist fra 2005 og 2006 vedrørende CO2-kvoter i de første 9 måneder af 2015, mens de første 9 måneder af 2014 var positivt påvirket af frasalgsavancer vedrørende havmølleparker på 1,9 mia. kr.

Resultat efter skat blev 3,2 mia. kr., hvilket var 2,4 mia. kr. højere end de første 9 måneder af 2014. Den væsentlige forbedring skyldtes primært det højere Ebitda og lavere af- og nedskrivninger

Bruttoinvesteringer udgjorde 14,6 mia. kr. og vedrørte primært offshore vindaktiviteter, herunder Gode Wind 1+2, Borkum Riffgrund 1, Westermost Rough, Hornsea 1 samt projektrettigheder til Hornsea 2, samt olie- og gasfelter, herunder Hejre, Syd Arne og Laggan-Tormore.

Milepæle
I løbet af året første ni måneder har Dong Energy nået en række milepæle.

Den 18. september 2015 offenliggjorde regeringen en politisk aftale, der skal danne grundlag for en børsnotering af Dong Energy. Forberedelserne hertil er allerede gået i gang og det forventes at Dong Energy er børsnoteret inden for 18 måneder. Derudover peger Henrik Poulsen på tre væsentlige aktiviteter for Dong-forretningen i årets første ni måneder.

- Den 9. oktober indviede vi Dong Energy’s første havmøllepark i Tyskland i samarbejde med vores partnere Lego-gruppen (Kirkbi) og William Demant. Den 28. oktober godkendte bestyrelsen opførelsen af Walney Extension havmølleparken i England. Walney Extension forventes at blive verdens største havmøllepark og vil bringe os endnu et skridt videre mod vores mål om 6,5 GW opført havvindkapacitet i 2020. Inden årets udgang forventer vi den første produktion af gas fra Laggan-Tormore-feltet vest for Shetlandsøerne. Tre begivenheder, som markerer vigtige strategiske milepæle for Dong Energy, lyder det fra koncerndirektøren.

Forventninger til 2015
Forventningerne fra halvårsrapporten 2015 fastholdes:

• Business performance Ebitda for 2015 forventes at udgøre 17,0-19,0 mia. kr.
• Nettoinvesteringerne for perioden 2015-2016 forventes at udgøre omkring 35-40 mia. kr.
• Funds from operation (FFO) i forhold til justeret nettogæld forventes at ligge over 30%.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125