23948sdkhjf

Andet Danfoss-opkøb på en uge

Danfoss køber en tyrkisk producent af fjernvarme-units og varmemålere og styrker sin position på det voksende marked.
Den danske koncern indgik tirsdag en aftale med det tyrkiske selskab DAF Energy om, at Danfoss køber DAF Energy, som er blandt de førende på markedet for fjernvarme-units i Tyrkiet.

- Købet af DAF Energy er en meget vigtig investering for Danfoss, som vil gøre os langt mere synlige, styrke vores position og føre til bedre produktionsfaciliteter i Tyrkiet. Tyrkiet er et vigtigt og strategisk marked for Danfoss Koncernen med et stort potentiale for at vokse. Tyrkiet har taget nogle vigtige skridt i indsatsen for at øge energieffektiviteten i bygninger, og i samarbejdet med DAF Energy ser vi gode muligheder for at udvide forretningen inden for fjernvarme-units i Tyrkiet. Det vil være til fordel for kunderne, siger Lars Tveen, segmentpræsident for Danfoss’ varmeforretning.

Opkøbet kommer blot en uge efter Danfoss’ køb af den hollandske software-virksomhed Advitronic Engineering.

Overtagelse over flere år
Aftalen indebærer, at Danfoss nu køber 60 procent af aktierne i DAF Energy samt overtager de resterende aktier i løbet af de næste år. Købet forventes at være endeligt afsluttet i begyndelsen af 2018. Købsprisen offentliggøres ikke.

Ledelsesteamet hos DAF Energy forbliver uændret og vil fortsat spille en afgørende rolle, mens den fulde værdi af købet realiseres, hvilket vil blive hjulpet på vej af DAF Energys medarbejdere.

DAF Energy blev grundlagt i 2009 og beskæftiger 55 medarbejdere. Selskabet ligger i Istanbul, er blandt de førende inden for fjernvarme-units og har derudover slået sit navn fast inden for varmemålere i de senere år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111