23948sdkhjf

Støtten til husstandsvindmøller nedsættes

Lovforslag kan få betydning for alle, der søger tilsagn om støtte fra og med nu
Det bliver mindre attraktivt at have en husstandsvindmølle - ikke mindst fordi de høje afregningspriser på energi fra husstandsvindmøller gradvist skal aftrappes.

Det er essensen af et lovforslag, som energi-, forsynings- og klimaministeren onsdag fremsatte.

Blandt elementerne i lovforslaget er, at der afsættes en årlig pulje på 1 MW i årene 2016-2019, hvor afregningsprisen gradvist reduceres, og at støtteperioden nedsættes fra 20 til 12 år. Afregningsprisen for 2016 sættes ned til henholdsvis 212 øre pr. kWh og 132 øre pr. kWh. alt efter møllens størrelse.

Husstandsvindmøller er møller med en installeret effekt på 25 kW eller derunder, som er tilsluttet i egen forbrugsinstallation.

Efter lovforslaget ophører den gældende støtteordning med afregningspriser på 250 øre pr. kWh og 150 øre pr. kWh i 20 år fra nettilslutningstidspunktet, således at disse afregningspriser alene gælder for vindmøller nettilsluttet senest 31. december 2015. Denne del af lovforslaget forventes at træde i kraft 1. januar 2016.

Overgangsordning

Indtil lovforslagets forventede ikrafttræden 1. januar vil Energinet.dk yde tilsagn om pristillæg efter de gældende regler.

Lovforslaget indeholder imidlertid en overgangsregel, således at tilsagn om pristillæg, som Energinet.dk har ydet til og med 31. december 2015 på baggrund af en ansøgning modtaget efter i forgårs nedreguleres til de pristillæg og den støtteperiode, som er foreslået for 2016.

Nye ansøgere vil blive informeret om at der er fremsat et lovforslag, som hvis det vedtages i sin nuværende form medfører en efterfølgende nedregulering i forhold til det meddelte tilsagn.

Ansøgninger om tilsagn om pristillæg modtaget af Energinet.dk før lovforslagets fremsættelse i går og projekter påbegyndt inden 1. juli 2015, berøres ikke af lovforslaget.

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078