23948sdkhjf

Musikteater sætter turbo på energioptimering

Opdatering af tekniske installationer har sparet en formue i Holstebro
Musikteatret i Holstebro har haft stor succes med at energioptimere sine tekniske installationer. Cirka 300.000 kroner har musikteatret sparet, siden det for halvandet år siden hyrede installationsfirmaet Kjærgaard A/S til at stå for opgaven, skriver Kjærgaard A/S i en pressemeddelelse.

Da aftalen blev indgået, lød prognoserne på en besparelse på cirka 210.000 kilowatttimer på el og varme om året, men det er ikke gået som forventet – det er gået endnu bedre.

- Kjærgaard sender dokumentation på udviklingen i teatrets energiforbrug hver måned, og her kan vi sort på hvidt se, at vi i forhold til referenceåret 2013 har opnået en besparelse på cirka 405.000 kilowatttimer. Økonomisk er det gået noget bedre end forventet, men det giver også andre fordele som for eksempel øget komfort for vores gæster og medarbejdere, fordi systemet i princippet passer sig selv via integration med et arrangementskalendersystem baseret på Outlook, fortæller Anders Jørgensen fra Musikteatret Holstebro.

- Derudover har vores tekniske personale undtagelsesvis mulighed for at regulere varme og ventilation, der nu foregår via en iPad, tilføjer han.

Tilbagebetalt på cirka 2,5 år


Oprindeligt var tilbagebetalingstiden beregnet til 3,3 år, men efter optimeringen er den realiserede besparelse endnu bedre. Det har resulteret i, at tilbagebetalingstiden nu er på cirka 2,5-2,7 år.

- Vi har foretaget en 100 procent gennemgang af teatrets anlæg, og de fejl og uhensigtsmæssigheder, vi fandt under gennemgangen, blev udbedret. Vi har genbrugt næsten samtlige periferi komponenter, og vi har kun udskiftet det centrale styresystem og software, fortæller Kjeld Gade, der er divisionsdirektør og partner hos Kjærgaard A/S.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141