23948sdkhjf

Importen af affald er eksploderet

Danskernes genanvendelses-iver betyder, at væsentligt mindre affald ender i forbrændingsanlæggene. Derfor importeres mere forbrændingsegnet affald end nogen sinde.
Danskernes genbrugsvaner er begyndt at gå ud over de 27 største forbrændingsanlæg i Danmark. De mangler simpelthen affald at fyre med. Det skriver JyllandsPosten.

Myndighederne har nemlig vedtaget, at 50 procent af vores husholdningsaffald i 2022 skal genanvendes. I dag ligger det tal på 41 procent og kommunerne er er i stadig større grad i gang med at indføre sortering og genanvendelse af affaldet. Hvilket alt andet lige vil give endnu mindre forbrændingsegnet affald til de danske brændeovne på forbrændingsanlæggene fremover.

Importen af affald til forbrænding er da også eksploderet over de seneste fire år.

I 2011 importerede vi 16.000 tons forbrændingsegnet affald – i 2014 var det tal vokset til 250.000 tons affald. Hvilket er mere end en 15 dobling.

- Vi er ikke færdige med at kvalitetssikre tallene fra 2014, men der er uden tvivl sket en kraftig stigning også i 2014, så vi lander på over 250.000 tons importeret affald, oplyser Rasmus Toft fra Miljøstyrelsens afdeling for jord og affald. Han understreger over for Jyllandsposten, at det er positivt at danskerne har taget genanvendelsestanken til sig, men at det ikke mindsker forbrændingsanlæggenes behov for affald.




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.537