23948sdkhjf

Slam køres fra Skagen til Frederikshavn

Overskudsslam fra Skagen giver nu også strøm og varme i Frederikshavn.
Forsyningen kører fremover slam fra Skagen Renseanlæg til Frederikshavn Renseanlæg for at løse kapacitetsproblemer i Skagen. Samtidig giver slamfordelingen mulighed for en samlet større biogasproduktion.

Siden 1994 har der været biogasproduktion på Skagen Renseanlæg, hvor det organiske slam fra spildevandet bliver omdannet til biogas. Biogassen bliver brugt til produktion af el og varme.

Produktionsmønsteret i fiskeindustrien har gennem årene ændret sig, således at der i perioder hen over året kommer højere belastninger til Skagen Renseanlæg.

Det medfører en øget slamproduktion - så meget, at biogasanlægget på Skagen Renseanlæg ikke har den nødvendige kapacitet.

Løser problem
Forsyningen har derfor igangsat en ordning, hvor det slam, der ikke kan udnyttes i biogasanlægget i Skagen, bliver kørt til biogasanlægget på Frederikshavn Renseanlæg.

I Frederikshavn bliver slammet tilført biogasanlægget sammen med det ”lokale” slam. Dette betyder, at hele biogaspotentialet bliver udnyttet.

Som i Skagen bliver biogassen i Frederikshavn Renseanlæg også brugt til el og varmeproduktion.

Set over et år betyder det, at Frederikshavn Renseanlæg producerer lige så meget energi, som renseanlægget bruger.

Den nye ordning betyder også, at Skagen Renseanlæg får løst et problem og fortsætter deres biogasproduktion som hidtil, mens Frederikshavn Renseanlæg øger biogasproduktionen væsentligt. Samtidig er fordelingen af slam en økonomisk fordel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078