23948sdkhjf

Tilsyn: Geotermi-millioner kan ikke pålægges forbrugerne

En del af de 165 millioner kroner, der gik til geotermiprojektet i Kvols kan ikke lægges oven i varmeprisen. Det fastslår Energitilsynet nu.
Energitilsynet har netop slået fast, at en ubestemt andel af de 165 milllioner kroner, der gik til det fejlslagne geotermiprojekt i Kvols, ikke kan pålægges forbrugerne. Det skyldes at to af de fem boringer i Kvols ikke er efterforskningsboringer men produktionsboringer. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Energi Viborg har ikke tidligere ville anerkende en tilkendegivelse fra Energitilsynet om, at godt otte af de 165 mio. kr. ikke kan lægges oven i varmeprisen.

Nu er tilkendegivelsen afløst af en afgørelse, der kan sendes videre til Energiklagenævnet. I den fastslår Energitilsynet, at udgifterne til to af de i alt fem boringer ikke kan henregnes efterforskning, men at der er tale om produktionsboringer og at udgifterne derfor ikke kan lægges ud til forbrugerne.

Energitilsynet kommer ikke med noget bud på et beløb i afgørelsen. Det bliver først endeligt afgjort senere.

Formand for Komitéen af Kritiske Fjernvarmeforbrugere Ole Jespersen vurderer, at det bliver et højere beløb end de otte millioner Energitilsynet startede ud med i sin tilkendegivelse.

Læs hele artiklen på Viborg Stifts Folkeblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094