23948sdkhjf

Canadisk husstandsmølle med danskproducerede vinger

Eocycle Denmark har sat sin første canadiske husstandsmølle op i Danmark. Møllen er udstyret med danskproducerede vinger og elektrisk styring.
For halvandet år siden kom Knud Hyldahl i kontakt med den canadiske producent af husstandsmøller Eoccyle. Dengang havde Eocycle sat adskillige af sine husstandsvindmøller med patenterede flerspolede magnetgeneratorer op i Canada og var efterhånden klar til at gå ud på eksportmarkederne.

Netop da Knud Hyldahl kontaktede dem ledte efter en samarbejdspartner, der kunne åbne døren til det europæiske marked.

Produktion i Danmark
Knud Hyldahl blev således den nye samarbejdspartner og han foreslog med det samme, at man lod en del af møllen producere i Danmark. Det tog direktøren for Eocycle godt imod.

- Vi får vingerne produceret hos Olsen Wings i Odder. Her produceres de faktisk i de canadiske forme, som vi har fået sendt til Danmark. Meningen er at samtlige møller, der sættes op i Danmark skal være udstyret med danskproducerede vinger, fortæller Knud Hyldahl.

Også den elektriske styring er Made in Denmark. Nærmere betegnet i Rødkærsbro.

- Det er Mita-Teknik i Rødkærsbro, der laver den elektriske styring, og her taler vi om styring til alle møller, der skal leveres i Europa, når vi altså kommer så langt. Det håber vi også kommer til at gøre sig gældende for vingerne. Danmark skal være springbræt til resten af Europa, forklarer Knud Hyldahl.

Prototype & støjmåling
Indtil videre må Knud Hyldahl nøjes med at slå sine folder i Danmark. Her har man i et års tid arbejdet på at få en typegodkendelse fra DTU, som kom i land i slutningen af 2014.

- Vi har fået prototype-godkendelsen på den første 25 kW mølle, som vi har sat op mellem Ry og Skanderborg. Efter det skal vi have lavet en støjmåling, og så er vi klar, fortæller Knud Hyldahl.

- Canadierne er overbeviste om at de kommende støjmålinger vil bevise, at Eocycle-møllen er den mest støjsvage på markedet, fortæller Knud Hyldahl.

Kommer i samlesæt
Foreløbigt har Knud Hyldahl brugt otte måneder på at få lov til at sætte den første mølle op. Så langt tid forventer han langt fra, det vil gå med de næste, selvom vindmøllen kommer i samlesæt.

- Vingerne og den elektriske styring er fra Danmark, nacellen kommer fra Canada, mens tårnet har taget vejen helt fra Kina. Vi kommer til at samle møllerne på stedet og det vil tage godt to dage at sætte en enkelt mølle op, fortæller han.

Den næste mølle som Eocycle mølles som sætte op i Danmark bliver en 10 kW udgave som kommet til at stå i Thyregod hjemme hos Knud Hyldahl.

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219