23948sdkhjf

53 millioner sikrer EcoGrid version 2.0

Fornyet støtte fra EUDP-ordningen på 53 millioner kroner og en egenfinansiering på 45 millioner kroner gør EcoGrid version 2.0 til en realitet.
Gennem de sidste 4 år har elforbrugerne på Bornholm været med til at skaffe vigtig viden om fleksibelt forbrug. Altså om hvordan man kan flytte dele af elforbruget til tidspunkter, hvor der eksempelvis er meget vind i systemet og dermed en lavere elpris. Forsøget er det største af sin art i Europa, og det vækker stor glæde hos partnerne bag projektet, at forsøget nu får fornyet støtte fra den såkaldte EUDP–ordning, og at EcoGrid 2.0 dermed er en realitet.

- Vi er utroligt glade for, at vi har fået opbakning, og midler til at fortsætte forskningsprojektet på Bornholm, der er det første og største af sin art i Europa. Alt for mange forskningsprojekter om fleksibelt elforbrug sker bag skrivebordene. Her er et forsøg, som bygger på forbrugernes aktive deltagelse, og det er altså noget af den vigtigste viden, vi som forskere kan indhente, siger Jørgen S. Christensen, der er forskningsdirektør i Dansk Energi og projektleder på EcoGrid 2.0.

Projektet har fået en bevilling på 53 millioner kroner fra EUDP-ordningen og har desuden en egenfinansiering på 45 millioner kroner. Dermed er projektet med 98 millioner kroner klar til at køre videre på Bornholm fra næste år og frem til juni 2019.

- Forsøget på Bornholm er kommet godt fra start, men det er først nu, at vi for alvor får mulighed for at teste udviklingen af de nye løsninger, der skal sikre, at vi kan håndtere fremtidens fleksibilitet i elsystemet, siger Jørgen S. Christensen.

Projektgruppen bag EcoGrid
  • IBM, Insero Software og Uptime-IT, der sikrer forretningsudviklingen på IT- og aggregator-værktøjer
  • DTU Elektro’s Center for El og Energi og CBS IOA repræsenterer universiteterne og bringer nyeste viden og forskning til projektet.
  • Krukow, der er eksperter i adfærd, skal understøtte udnyttelsen af fleksibelt forbrug hos private elforbrugere.
  • 2plus1 skal udbrede de opnåede resultater i projektet.
  • Det bornholmske energiselskab Østkraft bidrager med elnettet og slutkunder
  • Dansk Energi er projektleder og skal dermed sikre, at resultaterne vil blive brugt i elsektoren både hos distribution, på marked for elhandel samt i balance- og systemydelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157