23948sdkhjf

Galten Varmeværk investerer i varmepumpe nummer to

Hos Galten Varmeværk står man klar til at investere 2,9 mio. kr. i varmepumpe nummer to. Den skal, som noget nyt, køre både sommer og vinter.
Hos Galten Varmeværk stå man over for to investeringer den kommende tid: 2,9 mio. kroner i en ny varmepumpe og godt 800.000 kr. i renovering af hovedledningen til værket, da massevis af nye forbrugere snart kobles på.

- Ja, det er jo ikke godkendt endnu. Først skal projektforslaget med varmepumpen sendes i høring, og så skal det op på et byrådsmøde i december, men vi regner da med at pumpen kører først i det nye år, fortæller driftsleder Finn G. Sørensen fra Galten Varmeværk.

Projektforslaget fra Galten Varmeværk går på installation af en 900 KW varmepumpe, der i vinterhalvåret skal sørge for en effektivitetsforbedring af de to eksisterende kedler, mens pumpen og værkets akkumuleringstanke i sommerhalvåret skal aflaste kedlerne.

- I vinterhalvåret kører vi med to kedler, og her kan den lille ikke følge med ,og det er her varmepumpen skal ind og hjælpe. Og som noget helt nyt skal varmepumpen om sommeren tage luft ind ude fra, sådan at den kombineret med vores tanke kan spare lidt på fliskedlen og kun køre med den tre dage om ugen, fortæller han og understreger:

- Varmepumpen er ikke en kapacitetsforøgelse men blot en effektivitetsforbedring til at sikre en bedre driftsøkonomi.

Opgradering af hovedledning
Samtidig med varmepumpen skal værkets hovedledning renoveres og gøres klar til de mange forbrugere, der snart kobles på værket, der pt. har 1950 forbrugere.

- Der er 100 nye forbrugere på vej inden for kort tid og så venter vi 100 mere til næste år. Inden for de næste fem år forventer vi at have 2800 forbrugere koblet på, fortæller Finn G. Sørensen.

Til trods for de mange nye forbrugere kommer det ikke til at knibe med kapaciteten hos Galten Varmeværk.

- Vi fik den nye fliskedel i 2012, og den var allerede dengang beregnet til at kunne trække langt flere forbrugere end vi havde, siger Finn G. Sørensen.

Renoveringen af hovedledningen står varmeværket i 800.000 kr.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078