23948sdkhjf

Bølgeenergianlæg påsejlet ved Hanstholm

I forbindelse med udlægningen af Wavepistons bølgeenergianlæg ved Hanstholm er der sket en påsejling af anlægget.
Tidligere på året fik konsortiet bag Wavepiston 7,5 mio. kr. fra ForskEL til at teste en større udgave af anlæg i havet ud for Hanstholm.

I august udnyttede Wavepiston dagene med godt vejr til at lægge dele af anlægget ud.

- Vi har lagt strengen ud og er nu klar til at koble energimodulerne på.

Sådan lød det fra Michael Henriksen for godt tre uger siden, men nu har udlægningen af Wavepiston taget en helt anden drejning.

- Anlægget er blevet påsejlet af en trawler og strengen, som vi allerede havde fået lagt ud, er blevet brudt, fortæller Michael Henriksen, der er yderst træt af situationen, men samtidig fortrøstningsfuld:

- Der skete jo heldigvis ingen personskade, og skibet der påsejlede anlægget har en ansvarsforsikring, så det skal nok gå.

Arbejder på overblik
Så i stedet for at bruge de smukke efterårsdage på at lægge energimoduler ud på strengen kan Wavepiston se frem til nogle lidt andre aktiviteter.

- Vi er ved at se på, hvilke dele, der har taget skade, hvad der skal udskiftes og repareres. Vi kan ikke sige noget præcist endnu, og vi arbejder på at få et overblik, fortæller han.

Det betyder, at tidsplanene for udlæggelsen af Wavepiston og testen på åbent hav bliver en lidt anden end først antaget.

- Tidsplanen er rykket flere måneder, men det er svært at sige noget om, hvor meget, slutter Michael Henriksen.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094