23948sdkhjf

Havmølleprojektet Mejlflak sættes i bero

Projektet om en ny havmøllepark i Aarhus bugt sættes på standby på ubestemt tid, da nuværende rammer ikke er lønsomme, lyder det fra energiselskabet NRGi, der ejer hovedparten af projektet.
NRGi, der ejer hovedparten af havmølleprojektet ved Mejlflak i Aarhus bugt, har foreløbigt sat deres engagement i projektet på pause. Selskabet sætter i stedet kursen mod nye og mere oplagte projekter inden for vedvarende energi.

- Mejlflak-projektet er et ambitiøst projekt, som stempler klokkeklart ind i NRGi’s vision om en vedvarende og fossilfri energiforsyning i fremtiden, men trods et stærkt samarbejde, har de faldende elpriser forhindret os i at skabe et økonomisk lønsomt projekt, fortæller Søren Sørensen, der er administrerende direktør i NRGi.

Projektet blev etableret i 2010 i et samarbejde mellem elselskaberne ved Aarhus Bugt og en vision om at opføre en vindmøllepark, der kunne dække 160.000 husstande med Co2-fri og vedvarende energi. Havvind Aarhus Bugt har været et udviklingsprojekt med formålet at afklare, om der var basis for etablering af et vindmølleprojekt ved Mejlflak.

- Det er almindelig virksomhedspraksis, at man investerer i projekter, løbende vurderer potentialet og ændrer kurs, hvis potentialet ikke er til stede længere. Vi er til for at skabe værdi for vores andelshavere, og derfor er tiden nu rigtig til at kigge efter andre projekter, der hurtigere og bedre vil kunne udfylde den opgave, fortæller Søren Sørensen.

Stærk fokus på vedvarende energi
I samme ombæring slår direktøren fast, at koncernens fokus på markedsmodnede teknologier inden for vedvarende energi er uændret.

- Frem mod 2020 vil vi investere 1,5 milliard kroner. Desuden er vi på plads med en ny strategi og en ny division, der fortsat vil fremme den bæredygtige omstilling af vores energisystem og kigge efter nye projekter inden for vedvarende energi, som passer til koncernens vision og lever op til andelshavernes forventninger, forklarer Søren Sørensen.

NRGi vil med den nye strategi også se udover landets grænser med hensyn til investering i vedvarende energi, idet dette vurderes nødvendigt for at sikre, at der kan findes tilstrækkeligt med lønsomme projekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093