23948sdkhjf

NGF: Vi vil gerne købe gasnettet

Kritik af Energinet.dks lovbundne overtagelse af Dongs naturgas-net. NGF Nature Energy opfordrer til lovændring, så de kan blive køberne.
Som et led i den forestående børsnotering er Dong Energy gået i gang med at skille sig af med dele af sin forretning. Det gælder blandt andet gas- og olieinfrastrukturen og overraskende nok også naturgasdistributionsnettet, som ifølge politisk aftale skal sælges til Staten – nærmere betegnet Energinet.dk. Et oplæg der har mødt kritik i den danske energisektor, Det skriver Ingeniøren,

Adm. direktør hos NGF Nature Energy er at af de selskaber, der ønsker en lovændring, så naturgas-ditributionsnettet kan sælges til andre end det statsejede Energinet.dk.

- Vi har jo ekspertisen i at håndtere gasdistributionsnet, og hvis vi får lov at købe Dong Energys net, vil vi kunne udnytte en skalafordel, som i den sidste ende ville komme alle forbrugere til gode, siger han.

Også hos Dansk Energi finder man det uhensigtsmæssigt at staten skal eje distributionssystemer.

Dong Energy har indtil videre ikke meldt ud om man ønsker at sælge naturgas-distributionsnettet. Indtil videre indgår det i den del af forretningen, der skal børsnoteres.

Læs hele artiklen på Ingeniøren
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172