23948sdkhjf

Sønderborg Forsyning får 50 millioner kroner til nytænkning

Direktøren kan næsten ikke få armene ned
Sønderborg Forsyning er sammen med en stribe samarbejdspartnere blevet tildelt 50 millioner kroner fra EU's Horizon 2020-pulje. Den støtter projekter, der kan føre en god ide til et konkret og brugbart produkt, eller en løsning til gavn for miljø og mennesker.

Midlerne er søgt i kategorien "Smart Cities and Communities", som lægger vægt på brugervenlig teknologi og innovative løsninger på transport-, energi- og informations-området.

Sønderborg Forsynings direktør, Lars B. Riemann, har svært ved at få armene ned:

- Puljen giver os en enestående mulighed for at føre projekter ud i livet, som vi ellers kun turde drømme om. Det har været en spændende proces at søge midlerne, men det er nu, hvor alle de gode ideer kan realiseres, at vi virkelig kan gøre en forskel for vores måde at tænke miljørigtige tanker i forsynings-hverdagen, siger han til Sønderborg-hjemmesiden projectzero.dk.

Nye veje

Driftschef Niels-Christian Porskjær er også begejstret:

- Her kan vi gøre en forskel i forhold til grøn energi, elbiler og bedre ressourceudnyttelse i boliger. Specielt det sidste vil skabe mange grønne arbejdspladser i vores kommune. Vores fokus ligger på demonstrationsprojekter, som kan give os mere viden og bane vejen for andre, som ønsker at gå nye veje inden for områderne, siger han

De mange penge skal gå til at styrke Sønderborg-områdets elektrificering gennem en kobling af følgende områder:

- Planlægning og etablering af kystnære havvindmøller
- Boligrenoveringer af etageboliger
- Havvands-baserede varmepumper
- Elbiler
- Intelligente ladestandere til biler
- Sekretariat, projektledelse og formidling
- EU-formidling og projektledelse

Projektet skal gennemføres i et tæt samarbejde med blandt andre Sønderborg-områdets boligforeninger, forsyningsselskaber, universiteter, rådgivere og relevante virksomheder.

Puljen er EU's hidtil største med en samlet sum på 600 milliarder kroner.




Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094