23948sdkhjf

En biomasseordre i superligaen

Danske Burmeister & Wain Scandinavian Contractor har vundet en ordre på et nyt biomassekraftværk til 1,4 mia. kr.
Kraftværksspecialisten Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) har i konsortium med Burmeister & Wain Energy A/S (BWE) indgået ordre om levering af et højeffektivt kraftvarmeværk til den nordengelske by Cramlington. Projektet er BWSC’s 8. biomasseordre på det britiske marked indenfor de seneste år.

Den samlede ordre er på ca. 1,4 mia. kr. og inkluderer opførelsen af et kraftvarmeværk med en effekt på 27,8 MW samt en 12-årig drift- og vedligeholdelseskontrakt. Eksport Kredit Fonden (EKF) stiller garanti for 60% af lånekapitalen, der finansieres af Barclays, mens resten af finansieringen kommer fra de to investorer UK Green Investment Bank og John Laing Group plc.

Cramlington-projektet adskiller sig fra de øvrige biomasseværker ved at være baseret på genoverhedningsteknologi, hvor dampen bliver ledt gennem to opvarmningsprocesser og to turbiner i stedet for normalt kun én. Dette giver en bedre udnyttelse af energien og højere brændselseffektivitet i form af en større effekt, hvilket har en positiv indvirkning på både den økonomiske og miljømæssige bundlinje. Det forventes, at man vil kunne opnå CO2-besparelser på ca. 56.000 tons om året sammenlignet med et gasfyret kraftværk.

Teknologien har oftest været benyttet på større kraftværker, men BWSC og BWE har i samarbejde skaleret løsningen til også at kunne bruges på denne størrelse værker, som giver mulighed for en ny type højeffektive og energibesparende projekter. BWE har solid erfaring med at producere kedler til denne teknologi og er samarbejdspartner på en række af BWSC’s seneste biomasseprojekter. Kraftvarmeværket i Cramlington vil være det første biomassekraftværk i Storbritannien, der benytter genoverhedningsteknologien.

- Cramlington-projektet er et godt eksempel på vores konstante arbejde med at udvikle nye og mere energieffektive løsninger, der er til gavn for både kunder og miljøet. Det er et vigtigt strategisk mål for BWSC at introducere denne type teknologi på vores kraftværker, da det øger effektiviteten og dermed BWSC’s konkurrencedygtighed på det globale marked, siger CEO Anders Heine Jensen.

Om projektet
Cramlington-værket skal forbrænde en blanding af træ og restprodukter fra bæredygtigt skovbrug og rent affaldstræ. Kraftvarmeværket skal forsyne to nærliggende medicinalvirksomheder direkte med el og varme, og den resterende el eksporteres til det offentlige elnet. Det nøglefærdige kraftvarmeværk forventes færdigt ultimo 2017, og BWSC varetager derefter drift og vedligehold i en 12-årig periode.

Ændret den 21. september 2015, kl. 10:53
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097