23948sdkhjf

Afbrænding af gas mellem Aulum og Vildbjerg

HMN Naturgas brænder 2.000 kubikmeter gas af.
Midt på dagen mandag den 21. september vil man på himlen kunne se en 10 meter høj flamme. Det sker, når HMN Naturgas I/S, afbrænder ca. 2.000 kubikmeter gas af ved Sofiedalvej 24, mellem Aulum og Vildbjerg.

Afbrændingen forventes at vare ca. 30 minutter og vil finde sted mellem kl. 12.00 og 13.00.

Når gassen brændes af fra en 12meter høj mast, også kaldet en flare, vil der opstå et støjniveau på ca. 110 dB svarende til lyden af en rockkoncert på Roskilde eller et F16-fly under start. Samtidig opstår der varme, som vil kunne mærkes på mere end 100 meters afstand.

- Der kommer fuldt blus på. For på kun 30 minutter brænder vi lige så meget gas af, at det svarer til den mængde, som en villa forbruger på et helt år, siger koordinator Søren K. Andersen, som leder aktionen, fra HMN Naturgas I/S.

Afbrændingen, som er godkendt af brandvæsenet og politiet, er nødvendig på grund af omlægning af en gasledning i forbindelse med anlæggelsen af den nye Herning-Holstebro-motorvej.

- Motorvejsbyggeriet betyder, at flere gasrør i området skal flyttes. Men først skal rørene tømmes – og dette gøres netop ved at afbrænde gassen. Afbrænding er den mest hensigtsmæssige måde at tømme rørene på, både med hensyn til miljøet og økonomien, forklarer Søren K. Andersen.

HMN Naturgas I/S har på forhånd informeret beboere, lodsejere og virksomheder i området om afbrændingen.

- Der er tale om en kontrolleret afbrænding, hvor alt er planlagt ned til sidste detalje. Man skal ikke begynde at ringe til politi og brandvæsen. Vi har tidligere foretaget en række tilsvarende afbrændinger, og i alle tilfælde er det hele gået som forventet og uden uheld, siger Søren K. Andersen fra HMN Naturgas I/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159