23948sdkhjf

Aars Fjernvarme køber engelsk afffald til forbrænding

Aars Fjernvarme har indgået aftale med to engelske selskaber om levering af 15.000-25.000 tons affald til forbrænding om året.
Den 1. januar 2016 ophører Aars Fjernvarmes aftale om affaldsleverancer fra Renovest og må herefter selv stå for at skaffe brændsel nok til fjernvarmeproduktionen.

Derfor har man indgået aftale med Randers Kommune om 9.000 tons affald. Derudover er man hobbet med på et udbud i Rebild Kommune på 5.000 tons dagsrenovation og 1.200 tons fra genbrugspladser. Hertil kommer, at Vesthimmerlands Kommune/Renovest har udbud på behandling af 12.000-15.000 tons affald.

Men for at sikre sig, har Aars Fjernvarme indgået en aftale med to britiske selskaber om levering af affald.

- Affaldet fra England skal sikre os at vi har nok brændsel om vinteren. Vi har lavet en aftale, der betyde,r at de kan levere mellem 15.000 og 25.000 tons affald om året. Alt efter vores behov, fortæller Jan Clement, direktør hos Aars Fjernvarme til Energy Supply.

Den første leverance forventes at lande i Aars i løbet af efteråret. Affaldet leveres henholdsvis over Esbjerg Havn og Aalborg Havn..

På generalforsamlingen hos Aars Fjernvarme fortalte bestyrelsesformand Svend Andersen, at man samlet set har behov for 45.000 til 50.000 ton affald, rødder og parkaffald om året.

- Selv om der på nuværende tidspunkt ikke er aftaler om alle nødvendige mængder, ser vi fortrøstningsfuldt på denne opgave, sagde Svend Andersen på genralforsamlingen.

Han understregede, at der var mulighed for yderligere import af engelsk affald, samtidig med at der stadig er store mængder dansk affald at hente.

Aars Fjernvarme dækker ca. 98 % af byernes totale varmebehov af fjernvarme produceret på affald. De resterende 2 % dækkes af naturgas, olie, el og træpiller.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142