23948sdkhjf

Romo Wind øger udbyttet i vindpark med 7,7 procent

Romo Winds teknologi iSpin finder krøjefejl og øger energiudbyttet i tysk vindmøllepark med 7,7 procent.
I foråret 2013 fik operatøren bag den tyske vindmøllepark BVT Windpark Sustrum/Renkenberge installeret den danskudviklede iSpin-teknologi i tre af sine vindmøller. Målingerne viste efterfølgende krøjefejl på 9,3 til 12,5 grader.

Efterfølgende fik operatøren rettet op på krøjefejlene og energiudbyttet på de tre vindmøller viste sig at være 3,7 procent højere end før.

Alle nitten møller
Operatøren besluttede at lade Romo Wind, der sammen med DTU har udviklet iSpin, at installere teknologien i yderligere 16 møller i vindmølleparken.

Fra efteråret 2014 til sommeren 2015 har Romo Wind således foretaget opmålinger af krøjerne på de 16 vindmøller og fandt krøjefejl på mellem 11,8 til 21,7 grader. Nu er fejlene således rettet op og parken yder i dag 7,7 procent bedre end før.

- Vi har med iSpin hentet årlige indtægter på 275.000 euro og de 19 vindmøller producerer nu i gennemsnit 182.500 KWh om året, siger Clalus Eric Gärtner, adm. direktør hos BVT Windpark Sustrum/Renkenberge.

Kræver konstant overvågning
En vindmøllepark kræver konstant overvågning også selvom man lige har foretaget opmålinger og justeret møllerne. Alene udskiftningen af bare én vindmøllevinge kan få betydningen for krøjens indstillinger.

- Det viser bare at konstant overvågning af vinddata er væsentligt for at opnå maksimal profit, siger salgsdirektør hos Romo Wind, Karl Fatrdla.

Teknologien iSpin er udviklet af DTU og er testet løbende siden 2004 indtil 2013, hvor teknologien blev sendt på markedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078