23948sdkhjf

Flisværk i Engesvang klar til tiden

Maskinmontagen er ved at være bragt til ende og forude venter en måneds test før palleproducenten Stea i Engesvang begynder at producere og levere varme til fjernvarmen.
I februar tog man det første spadestik til byggeriet af flisværket hos Stea i Engesvang. Nu står der test og overdragelse på programmet.

Bygningsentreprisen blev afsluttet 11. august 2015 af byggevirksomheden Cento. I øjeblikket arbejder Justsen Energiteknik på maskinmontagen.

- De installerer fliskedler og tilhørende maskiner. Det er de færdige med 1. oktober og så skal vi teste en måned. Vi regner med overtagelse 1. november 2015, fortæller Peter Johansen, driftsleder hos Engesvang Fjernvarme, der sammen med palleproducenten Stea har været bygherre på projektet.

- Vi følger tidsplanen så vi regner med, at vi starter med at modtage varme i november, tilføjer Peter Johansen.

Udover maskinmontagen etableres i øjeblikket en forbindelsesledning mellem det nye varmeværk og det eksisterende fjernvarmenet samt en pumpestation, der på grund af højdeforskelle skal sikre at fjernvarmevandet trykkes hjem til varmeværket igen.

- Forbindelsesledningen er en kilometer lang og vi er omtrent færdige med den, fortæller Peter Johansen.

Anlægget hos Stea bliver på 2 MW og skal fyre med godt 4.000 ton træflis om året. Alt sammen restprodukter fra palleproduktionen hos Stea. Når varmeværket er helt oppe at køre vil det dække 60-70 procent af Engesvang Fjernvarmes varmeforbrug.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078