23948sdkhjf

Dong tjener 5,8 mia. på halv vindmøllepark

Dong Energy sælger 50 % af det 330 MW store tyske havmølleprojekt Gode Wind 1 for 5,8 mia. kr.
Det er Global Infrastructure Partners (GIP), der køber 50 procent af Dong Energy’s tyske havmølleprojekt Gode Wind 1 for 5,8 mia. kr., som betales i perioden 2015-2016.

Parterne har aftalt, at Dong Energy skal færdiggøre byggeriet af havmølleparken Gode Wind 1 og levere drifts- og vedligeholdelsestjenester til Gode Wind 1 fra sin drifts- og vedligeholdelsesbase i Norddeich i Tyskland. Parterne har desuden aftalt, at Dong Energy vil have ansvaret for at sælge den producerede elektricitet fra Gode Wind 1.

- Vi er glade for at kunne indgå dette strategiske partnerskab med Dong Energy, der er anerkendt som markedslederen i energisektoren og pioner inden for udvikling og drift af havmølleparker. Denne transaktion bygger på GIP’s store erfaring inden for vedvarende energi og er i tråd med vores strategi om at indgå partnerskaber med markedsleder. Vi glæder os over at overføre GIP’s værdiskabende investeringsmodel til det lovende marked for havmølleparker, siger Adebayo Ogunlesi, formand og Managing Partner i GIP.

Tidligere på året indledte Dong Energy opførelsen af havmølleparken Gode Wind 1. Den 330 MW store havmøllepark kommer til at bestå af 55 møller fra Siemens, som samlet vil kunne levere CO2-fri el svarende til det årlige elforbrug for omtrent 340.000 tyske husstande. Havmølleparken og den nærliggende vindmøllepark Gode Wind 2 ventes at være i fuld drift i 2016.

Transaktionen forudsætter konkurrencemyndighedernes godkendelse og ventes at blive gennemført i andet halvår 2015.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.844