23948sdkhjf

Middelfart Fjernvarme indfører motivationstarif

Som mange andre værker indfører Middelfart Fjernvarme fra årsskiftet motivationstarif. Det glæder Dansk Fjernvarme, der længe har arbejdet på at få indført tariffen hos fjernvarmeselskaberne.
Fra 1. januar 2016 indfører Middelfart Fjernvarme et nyt afregningselement, en motivationstarif. Den belønner dem, der udnytter varmen godt, mens varmen bliver dyrere for dem, der ikke gør.

Med den nye tarif opfordres forbrugerne til at lægge mærke til deres returtemperatur.

- Det er lidt teknisk, men returtemperaturen fortæller, hvor godt forbrugerne udnytter varmen. Og en lav returtemperatur gør en stor forskel for driften af hele systemet: Den giver et mindre varmetab i fjernvarmenettet, og vi skal bruge mindre el til at pumpe vandet rundt i systemet. Faktisk kan vi også købe varmen billigere fra TVIS, når returtemperaturen er lav, forklarer Jesper Skov, der er driftschef hos Middelfart Fjernvarme.

Dansk Fjernvarme bifalder tariffen
Hos Dansk Fjernvarme hilser man det velkomment hver gang et varmeværk indfører motivationstariffen.

- Det handler om energieffektivisering, altså om at få forbrugerne til at udnytte energien bedre - og sikre at deres anlæg fungerer optimalt. Det kan nemlig effektivisere og spare meget energi ude i det fælles ledningsnet. Det kommer alle til gode, lyder det fra Torben Ø. Sørensen hos Dansk Fjernvarme og han understreger:

- Dansk Fjernvarme bifalder brugen af motivationstariffer.

Dansk Fjernvarme har arbejdet en del med motivationstariffer i de senere år. Således er der afholdt temadage og lignende, hvor motivationstariffer eller afkølingstariffer har været med på programmet.

Samarbejde med byens vvs’er
Hos Middelfart Fjernvarme vil man gerne hjælpe forbrugeren mest muligt her forud for indførelsen af tariffen. Derfor har man udpeget to områder, som forbrugerne allerede nu kan se nærmere på: Vaner, for eksempel huske at stille alle radiatorer ens i hvert rum og lukke ned, mens man lufter ud osv. og en gennemgang af selve anlægget.

- Vi har fået byens vvs-installatører til at bakke op om kampagnen med nogle gode tilbud. Så hvis anlægget trænger til en kærlig hånd, er det et godt tidspunkt at få kigget på det nu, inden varmesæsonen og inden motivationstariffen træder i kraft til nytår, anbefaler Jesper Skov.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156