23948sdkhjf

Apple-varme kan blive en dyr affære

Det vil kræve store investeringer at sende overskudsvarmen fra Apples datacenter ud i fjernvarmenettet i Viborg.
Hvis man i Viborg ønsker at gøre brug af overskudsvarmen fra Apples Datacenter vil det være forbundet med store investeringer, skriver dagbladet Børsen.

Ifølge Dansk Fjernvarmes energiekspert John Tang Jensen betyder Apples oplæg til hvordan overskudsvarmen skal anvendes, at man investerer i en særlig varmepumpe, der kan opvarme Apple-vandet fra 25 grader til 55 grader.

Derudover vil det være nødvendigt at investere i et nyt rørsystem. Det eksisterende fjernvarmenet opererer ved en gennemsnitstemperatur på 67,5 grader og men hvis man energieffektivt skal transportere vand på 55 grader rundt, vil det krævet et nyt rørsystem.

Derudover vil 5.000 hjem i Viborg skulle have ny varmeveksler.

- Der er en fare for at lade sig rive med. Men det er forbrugerne i Viborg, som kommer til at betale for de investeringer, der er forbundet med at udnytte overskudsvarmen fra Apple. Derfor er den eneste prioritet, at vi ikke binder forbrugerne op på langsigtede investeringer, som vi ikke kan gennemskue konsekvenserne af, siger Morten Abildgaard, direktør for Viborg Fjernvarme, der servicerer omkring 7000 viborgensere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094