23948sdkhjf

Omstillingen til grøn biomasse er i fuld gang

Energiselskaberne og deres leverandører er i fuld gang med at omstille sig til en ny brancheaftale om bæredygtig biomasse. Aftalen giver medvind til leverandører, der kan tilbyde certificeret flis, briketter og træpiller.
Brancheaftalen mellem Dansk Energi og Dansk Fjernvarme kræver, at 40% af energikundernes køb af træ skal være bæredygtigt allerede fra fyringssæsonen 2016/2017. Kravet vil være fuldt indfaset i 2019.

Seks ud af aftalens otte krav handler om bæredygtig skovdrift. Det betyder ifølge NEPCons certificeringsekspert Michael Jakobsen, at producenter og forhandlere af flis og træpiller i Danmark vil mærke stigende efterspørgsel på certificeret træ. FSC- og PEFC-træ opfylder nemlig automatisk alle kravene om bæredygtig skovdrift.

- Brancheaftalen skaber et nyt marked for FSC- og PEFC-produkter i Danmark, siger Michael Jakobsen og tilføjer:

- Der har længe været efterspørgsel på certificeret træ og papir. Nu er turen så kommet til biobrændsel.

Ny europæisk standard forstærker tendensen
SBP – Sustainable Biomass Partnership – er et nyt system til certificering af bæredygtig biomasse. Formålet med SBP er at hjælpe branchen med at opfylde fremtidens miljøkrav til biomasse. EU er allerede verdens største marked for træpiller, og forbruget stiger hastigt som følge af EU’s klimamål, der kræver en hurtig omstilling til grøn energi. Det store forbrug skaber fokus på biomassens miljøeffekt.

Det er den europæiske energibranches sværvægtere - Dong Energy og seks andre førende energiselskaber - der står bag initiativet. De står til sammen for ca. 70% af forbruget af træpiller i Europa. Derfor forventes SBP at få stor effekt på markedet.

Ud over registrering af klimadata stiller SBP krav om ansvarlig skovdrift, som i visse områder lettest kan dokumenteres med FSC- eller PEFC-certificering.

Dong Energy går efter FSC og SBP
- Hos Dong Energy har vi valgt at håndtere brancheaftalens krav gennem SBP-ordningen, siger Peter Kofod Kristensen, Lead Sustainability Advisor hos Dong Energy og tilføjer:

- Det er den mest effektive og robuste metode. Målet er, at vi kører 100% med SBP-materiale i 2019.

Dong Energy vil nu selv søge både FSC- og SBP-certificering, som kan anvendes til en robust rapportering i forhold til brancheaftalen. Energiselskabet Verdo har også valgt FSC-certificering som et middel at opfylde brancheaftalen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125