23948sdkhjf

Trefor sætter ind mod el-tyveri

Magneter på elmålere og forsøg på el-tyveri: Alene i første halvår af 2015 er det blevet til 24 politianmeldelser hos Trefor.
Igennem en periode har Trefor El-net registreret, at et mindre antal kunder har påsat magneter på de fjernaflæste målere i et forsøg på ulovligt at snyde med forbruget.

- Vores fjernaflæste målere kan registrere disse forsøg på tyveri, og når nogen stjæler, betyder det, at det går ud over andre, nemlig fællesskabet. Det kan vi naturligvis på ingen måde forsvare, siger Per Sørensen elforsyningschef i Trefor El-net og fortsætter:

- I en periode er denne praksis eskaleret, og vi har set nogle interessante tendenser, hvor en række ensartede kundetyper pludselig er blevet registreret med magneter inden for kort tid. Om det er fordi, der har været en organiseret hjælp til tyveri, er ikke umiddelbart til at sige, men vi har taget en række initiativer, og nu er tendensen stoppet.

Trefor El-net tog i løbet af første halvår af 2015 kontakt til en række af de kunder, hvor der kunne registreres magnetpåvirkning af elmåleren, enten via brev, telefon eller ved kontrolbesøg på adressen, og det har haft en gavnlig virkning, da en meget stor del af magneterne er blevet fjernet.

Flere kunder blev taget på fersk gerning, og de er efterfølgende blevet politianmeldt, mens de sidste tilfælde kan se frem til at få besøg af Trefor El-net og det lokale politi.

Trefor El-net har foretaget 24 politianmeldelser omkring el-tyveri, og ni af disse sager er endt med et frivilligt forlig, mens en sag er på vej i retten, og resten efterforskes af politiet.

Det er lokalpolitiet, der har med sagerne om el-tyveri at gøre.

- Vi tager alle henvendelser alvorligt, og de bliver efterforsket. Da dokumentationen fra Trefor er i orden, fører sagerne som regel til sigtelse, siger Uffe Villumsen, politikommissær fra Fredericia Lokalpoliti.

I de ni sager, der er endt med et frivilligt forlig, har el-tyvene i gennemsnit skullet betale mere end 10.000 kr. tilbage til Trefor El-net, og derudover har politiet udstedt bøder, der typisk er på et
tilsvarende beløb.

- Vi har pligt til at måle elforbruget, og vi har fuldt fokus på, at målergrundlaget er i orden, så ingen snyder fællesskabet. Vores samarbejde med lokalpolitiet har været rigtig godt, og vi vil fortsætte det gode samarbejde med politiet, så vi sikrer os mod el-tyveri fremadrettet, siger Per Sørensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093