23948sdkhjf

Dong-opjustering på 1,5 mia. kr.

Højere produktion fra havmølleparker er blot én af årsagerne til, at Dong Energy nu opjusterer forventningerne til ebitda for helåret med 1,5 mia. kr.
- Første halvår af 2015 har udviklet sig meget tilfredsstillende for Dong Energy med en vækst i driftsindtjeningen på 6% og en markant styrkelse af nettoresultatet, lyder det fra adm. direktør og koncernchef Henrik Poulsen.

Ebitda udgjorde 10,4 mia. kr. i 1. halvår 2015 mod 9,8 mia. kr. i 1. halvår 2014. Resultat efter skat blev 2,8 mia. kr., hvilket var 1,3 mia. kr. højere end 1. halvår 2014.

Den positive driftsudvikling i forhold til samme periode sidste år skyldtes højere produktion fra havmølleparker, afsluttet genforhandling af en olieindekseret gaskøbskontrakt og lavere omkostninger i E&P-forretningen, delvist modsvaret af olieprisfaldet og lavere olie- og gasproduktion fra Ormen Lange-feltet som følge af en planlagt nedlukning på 42 dage.

- På baggrund af det stærke halvårsresultat har vi valgt at opjustere forventningerne til helåret 2015. Vi vurderer nu, at Ebitda for helåret 2015 vil lande i intervallet 17,0-19,0 mia. kr., hvilket er 1,5 mia. kr. højere end vores tidligere forventning. Samtidig forventer vi som en afledt effekt, at vores primære kreditnøgletal, FFO/nettogæld vil ligge over det udmeldte mål på 30%, siger Henrik Poulsen.

Bruttoinvesteringer i halvåret udgjorde 8,8 mia. kr. og vedrørte primært offshore vindaktiviteter - Borkum Riffgrund 1, Gode Wind 1+2, Westermost Rough og Hornsea 1- samt olie- og gasfelter Hejre, Syd Arne og Laggan-Tormore.

- Vi fortsætter med at udvikle og investere i vores markedsledende position i havvind. I starten af juli indviede vi Westermost Rough vindparken ud for den engelske østkyst, vi har afsluttet opsætningen af turbiner i vores første tyske vindpark, Borkum Riffgrund 1 og opførelsen af de næste tyske parker, Gode Wind 1+2 og ekspansionen af Burbo Bank i UK skrider planmæssigt frem. Westermost Rough var den første park i verden til at benytte 6 MW turbinen fra Siemens og Burbo Bank Extension bliver den første park i verden til at benytte 8 MW turbinen fra MHI Vestas. Slutteligt godkendte bestyrelsen i juni opførelsen af Race Bank vindparken i England, og vi fortsatte i 2. kvartal med at udbygge vores pipeline af projekter til opførelse i perioden efter 2020 ved køb af projektrettigheder i USA, lyder det fra koncernchefen.

Udbygningen af det danske oliefelt Hejre er fortsat udfordret af forsinkelser fra konsortiet, som skal levere platformen.

- Vi er i gang med at opdatere vores vurdering af effekten heraf på tidsplanen for projektet, men vi arbejder fortsat mod produktion af første olie i 2017. Boreprogrammet for Hejre udbygningen forløber planmæssigt. De to første produktionsbrønde er færdiggjort i første halvdel af 2015, og de bekræfter områdets væsentlige potentiale. Vi forventer fortsat at få den første produktion af gas fra Laggan-Tormore feltet vest for Shetlandsøerne i 2015, siger Henrik Poulsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11