23948sdkhjf

Energinet.dk og Nexans indgår trecifret millionaftale

Energinet.dk har valgt leverandør af de sø- og landkraftkabler, der skal forbinde danske transformatorstationer på Fyn og i Sønderjylland.
Energinet.dk har valgt at det danske elnet skal forstærkes med over 290 km af Nexans’ PEX-kabler.

Ordren har en værdi af 25 mio. euro eller 187 mio. kr. og omfatter levering af to kabelsystemer til havforlægning og to til jordforlægning. Nexans skal levere 150 kV en-ledet trefase PEX-kabler for at forbinde transformatorstationerne i Ryttergård og Fynsværket via Graderup. Det andet kabelsystem bliver en forbindelse mellem transformatorstationerne i Abildskov og Sønderborg. Nexans skal også levere tilbehør og stå for kabelinstallationerne samt overvåge arbejdet.

Nexans 3-ledede 150 kV PEX-søkabler bliver trukket fra Jylland i vest til Fyn i øst og videre til Als i syd. Endvidere skal et 132 kV søkabel forbinde transformatorstationen i Rosenfeldt på Sjælland og Orehoveds transformatorstation på Falster. Kablerne skal bidrage til en mere sikker elforsyning i regionen.

Dansk satsning
JFK & Storstrømmen-projektet indgår i den kabelhandlingsplan, der har til formål at grave de fleste kraftkabler i Danmark ned før 2030. I henhold til kabelhandlingsplanen er det 2900 km nye kraftkabler, der skal graves ned og erstatte cirka 3200 km af de nuværende 132 kV- og 150 kV-luftledninger.

Nexans og Energinet.dk har tidligere arbejdet sammen i Køge Bugt-projektet, som også indgik i den danske handlingsplan, og vil derefter påbegynde arbejdet med at forbinde vindmølleparken Kriegers Flak med det danske elnet.

– Da vi tidligere har arbejdet sammen med Nexans, ved vi, at de har den tekniske kompetence, der er nødvendig for at gennemføre kontrakten og lede projektet. Vi ser frem til at samarbejde med dem igen, siger Oddleif Nielsen, projektleder i Energinet.dk.

Kablerne bliver fremstillet på Nexans’ fabrikker i Hannover i Tyskland og i Halden i Norge. Kabelleverancerne påbegyndes i marts 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141