23948sdkhjf

Havmøllepark til 10 mia. færdig på rekordtid

Industriens Pension og PKA har hver investeret 750 mio. kr. i projektet, og ejer tilsammen 45% af havmølleparken.
Tilbage i marts 2014 begyndte det ambitiøse anlægsprojekt med et budget på ca. 10 mia. kr. og kun 11 måneder senere producerede den første mølle strøm. Alle møller er nu på plads og dermed er både budget og tidsplan blevet overholdt, hvilket allerede gør havmølleparken til en succeshistorie.

- Vi er meget tilfredse med forløbet, og glæder os over, at havmølleparken er blevet opført inden for tidsplan og budget. Med denne investering er vi med til at sikre vores medlemmer et godt afkast, samtidig med vi har været med til at skabe arbejdspladser og grøn energi til rigtig mange mennesker, siger investeringschef i Industriens Pension, Henrik Nøhr Poulsen.

- Butendiek var den anden havmøllepark, PKA investerede i, og er nu et synligt bevis på, at den grønne omstilling kan lade sig gøre – både til gavn for medlemmernes pensioner og samfundet og klimaet som helhed. Det er meget tilfredsstillende, at så mange husstande nu vil få leveret klimavenlig strøm, siger PKA’s adm. direktør Peter Damgaard Jensen.

Butendiek Offshore Wind Park er udviklet af wpd – en af de førende tyske udviklere af vindmølleparker, og investorerne er ud over Industriens Pension og PKA - Siemens Project Ventures, Marguerite Fund samt Wpd.

Butendiek er placeret i den tyske del af Nordsøen ca. 32 km. vest for øen Sild.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096