23948sdkhjf

Nu får Knud sit biogasanlæg

Efter 3,5 års kamp med myndighederne kan Knud Christensen endelig tage første spadestik til det biogasanlæg, der på sigt skal levere gas til varme- og strømproduktionen hos Spjald Fjernvarme- og Vandværk.
For tre år et halvt år siden udfærdigede Knud Christensen, der står bag Viftrup Biogas, og Spjald Fjernvarme- og Vandværk et projektforslag til et biogasanlæg beliggende ved Knud Christensens ejendom på Væggerkildevej 3 i Spjald.

Efter en lang og sej kamp med myndighederne om en godkendelse af anlægget kan en lettet Knud Christensen i aften stikke spaden i jorden.

- Det er fantastisk, at vi har fået det godkendt, men at der skulle gå så lang tid for myndighederne for at godkende det, er jo helt grotesk. Vi har ikke ændret et komma i forhold til det første projektforslag, fortæller han til Energy Supply.

Anlægget, der er et gårdanlæg, leveres af Lundsby Bioenergi, der også skal forestå etableringen af anlægget. Knud Christensen kaster millioner i projektet.

- Altså det samlede budget for anlægget inklusive myndighedsgodkendelser, vejanlæg, biogasanlæg, så står det mig i 27 mio. kr., fortæller Knud Christensen, der udover de mange millioner også har investeret adskillige timer i projektet.

- Det står mig nok samlet i et årsværk, fortæller han.

Anlægget skal producere 1,8 mio. m3 metan om året og kobles til Spjald Fjernvarme via en fire kilometer lang gasledning. Hos Spjald Fjernvarme ventes gassen at kunne dække 50 procent af byens strømforbrug og 70 procent af varmeforbruget.

Knud Christensen er ikke den eneste, der har penge i projektet. Hos Spjald Fjernvarme- og Vandværk investeres der 13 mio. kr. i at gøre værket klar til biogassen.

- Vi skal have bygget til her og etableret en biogasmotor. Det er Aktive Energi Anlæg, der leverer og installerer hele anlægget. Det koster os godt 13 mio. kr. i alt, men så er det også inklusive en varmepumpe, fortæller driftsleder Bent Kærgaard.

Biogasanlægget ventes at stå færdigt i januar eller februar 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079