23948sdkhjf

Britisk fritvalgsordning på energi har succes

I det britiske projekt User Chooser lader et energiselskab sine kunder vælge, hvilken energiteknologi elektriciteten skal komme fra. Projektet blev under EU’s Sustainable Energy Week kåret som vinder i kategorien for vedvarende energi.
Selskabet der står bag denne form for fritvalgsordning på energien hedder The co-operative, skriver Sjælland EU Nyt.

Projektet User Chooser giver forbrugerne mulighed for at vælge, hvilken type energiteknologi, der skal producere netop deres strøm. Foruden valget af energiteknologi kan man også vælge, hvor energien fysisk skal komme fra.

- Hvis kunderne bor i det sydvestlige England, kan de eksempelvis vælge solceller derfra, hvis de bor i det nordøstlige England, kan de vælge en hydroordning i det nordøstlige England, forklarer Paul Monaghan, der rådgiver om bæredygtighed hos The co-operative energy.

Ordningen er blevet godt modtaget af selskabet kunder, og også hos EU, hvor projektet under Sustainable Energy Week vandt i kategorien for vedvarende energi.

Næste skridt for folkene bag User Chooser-projeket er at øge antallet af muligheder for vedvarende energi og at indtage markedet de steder i Storbritannien, hvor det lige nu ikke er muligt at benytte User Chooser.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156