23948sdkhjf

København når op på cirka 600 elbil-ladestandere

Nye ladestandere til elbiler bliver udrullet i København i august. Det betyder meget ifølge elbilforening.
Fra 1. september bliver det nemmere at være elbilejer i København. Det sker, når energiselskabet E.On når op på cirka 600 offentlige ladepunkter til elbiler fordelt på 125 adresser.

- Vi er ikke i tvivl om at flere og flere vælger elbilen både på grund af køreglæden og miljøfordelene, ikke mindst i bynære områder.

- Derfor er det vigtigt med et godt og tæt ladenetværk, der øger både mobilitet og tryghed blandt bilisterne, ikke mindst for dem, der enten bor eller arbejder i byen, siger kommunikationschef i E.On Danmark Susanne Tolstrup.

Hun forklarer, at energiselskabet sætter cirka 100 nye ladestandere op den kommende måned med hver to ladepunkter. De nye standere bliver sat op i København og på Frederiksberg.

Ifølge Susanne Tolstrup vil selskabet fortsætte med at opgradere sine offentlige ladestandere, der tæller omkring tusind styk, i resten af landet i løbet af efteråret.

Og det er en positiv udvikling, lyder det fra Lærke Flader, der er branchechef i Dansk Elbil Alliance, der roser planerne om at sætte flere ladestandere op i københavnsområdet:

- Det betyder meget. Det er med til at skabe synlighed om elbiler. Det skaber også mulighed for, at byboere kan få en elbil. Folk, der ikke har deres eget ladestik, kan lade ved de her byladestandere som E.On sætter op, siger hun og fortsætter:

- Jeg kender ikke deres forretningsmodel, men jeg forestiller mig, at man som byboer kan købe et abonnement til en ladestander, som vil være marginalt dyrere, end hvis man havde sin egen stikkontakt.

Ifølge Lærke Flader, er det vigtigt med tilpas mange ladestandere, men andre ting som for eksempel afgifter på elbiler spiller også en væsentlig rolle i forhold til at udbrede den miljøvenlige transportform.

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097