23948sdkhjf

Slagelse indvier nyt renseanlæg

Slagelse Renseanlæg har i de seneste fem år undergået en forvandling. Derfor er det i dag et af de mest moderne renseanlæg i Danmark, og det kan håndtere ekstreme vandmængder.
Det er borgmester Stén Knuth, som holder indvielsestalen fredag klokken 14.00 efterfulgt af bestyrelsesformand Ole Drost.

- Det er jo ikke hver dag, vi åbner dørene for offentligheden på den måde, så derfor håber vi, at rigtig mange har lyst og lejlighed til at komme forbi, siger teknisk direktør i SK Forsyning Henrik Birch, og fortsætter:

- Vi vil meget gerne vise anlægget frem, sådan at folk kan se, hvordan rensningen af spildevandet foregår. Og de borgere, som dukker op, vil nok få sig en overraskelse over, hvordan sådan et anlæg ser ud og fungerer.

Renseanlægget er placeret i Slagelse by, og det har ligget på den nuværende lokalitet i mere end 100 år. Anlægget modtager og behandler størstedelen af spildevandet fra Slagelse og omegn. Siden SK Forsyning begyndte ombygning og udvidelse i 2010 er anlæggets kapacitet steget fra 1.800 m3/t til 5.500 m3/t, svarende til en et års regn.

Slagelse Renseanlæg er efter endt udvidelse og ombygning nu topmoderne med nyt indløbsbygværk, nyt ristesystem, nyt sandfang med tilhørende sandhåndteringsanlæg, nyt slamafvandingssystem, nyt gasmotoranlæg med mulighed for produktion af el og varme, ny slammodtagestation, ny fedtmodtagestation, nyt moderne laboratorium og ikke mindst en moderne mandskabsbygning.

Et renseanlæg af denne type er karakteriseret ved et relativt lavt energiforbrug til omsætning af organisk stof. Desuden er der en intern egenproduktion af energi – hvilket vil sige, at anlægget er i stand til at producere el og varme til eget forbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234