23948sdkhjf

Bladt og Semco snupper millionordre

De to offshore-virksomheder vinder kontrakten på en transformerstation til vindmølleparken Bligh Bank II i Nordsøen.
Transformerstationen skal leveres i fjerde kvartal 2016 – blot 16 måneder efter kontraktens indgåelse. Bladt Industries skal bygge stationen i tæt samarbejde med den mangeårige samarbejdspartner på området, Semco Maritime, mens ISC Consulting Engineers får ansvaret for det strukturelle design. Første fase af projektet er allerede påbegyndt.

Bladt Industries er som hovedentreprenør ansvarlig for transformerstationens stålkonstruktion og for den overordnede koordinationen af ingeniøropgaven, indkøb, konstruktion og installation.

- Vi er overbeviste om, at nøglen til vores succes på dette område er viden, erfaring og samarbejde. Og ikke blot samarbejde mellem Bladt Industries og Semco Maritime, men også et tæt og godt samarbejde med vores kunde, siger Jan Kjærsgaard, CEO, Bladt Industries.

Semco Maritimes ansvar omfatter design, konstruktionsopgaver på land samt offshore implementering af de elektriske og øvrige tekniske systemer.

- Bladt og Semco udgør et stærkt team på dette højt specialiserede ingeniørområde, og sammen skaber vi store fordele for både vores kunde og os selv. Der er betydelig vækst i vindenergisektoren i disse år, og vindenergi spiller en stadig større rolle for vores virksomhed, siger Steen Brødbæk, CEO, Semco Maritime.

Bligh Bank II vindmølleparken skal opføres i Nordsøen, 45 kilometer ud for Zeebrugge i Belgien. Når den er færdig, vil 50 vindmøller producere 165 megawatt. Den 1.100 tons tunge transformerstation omdanner vindturbinernes 33 kV spænding til 220 kV. Strømmen føres derefter i land via et allerede eksisterende søkabel, som deles med den nærliggende vindpark Northwind, som Bladt/Semco-teamet leverede transformerstation til i 2014.

Bligh Bank II-kontrakten føjer sig til en række offshore transformerprojekter, som Bladt Industries og Semco Maritime har været sammen om. Projekterne omfatter blandt andet Northwind, Borkum Riffgrund 1 og Nordsee Ost. De to virksomheder samarbejder aktuelt om design og konstruktion af transformerstationer til to andre vindmølleparker; Sandbank og Nordsee 1.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173