23948sdkhjf

Gråsten Varme på verdens top 100

Gråsten Varmes CO2-neutrale fjernvarme er med i årets Sustania100-katalog, udvalgt blandt 1.500 nominerede projekter globalt.
Mandag Morgens grønne tænketank Sustainia har netop præsenteret ét hundrede eksempler på bæredygtige løsninger og produkter fra hele verden, som kan inspirere globalt til en grønnere udvikling. De hundrede bæredygtige løsninger er udvalgt blandt flere end 1.500 nominerede projekter, virksomheder og teknologier implementeret i 151 lande fordelt på seks kontinenter.

Gråsten Varmes nye CO2-neutrale fjernvarmecentral er med i top 100 og dermed også med til at sætte Sønderborg på Sustanias verdenskort for de bedste løsninger.

Sustania´s udvælgelse af Gråsten Varme glæder ProjectZeros Peter Rathje.

- Nu er det ikke kun borgere og virksomheder i Gråsten, som kan glæde sig over den grønne og billigere fjernvarme. Nu kan hele verden inspireres af Gråstens grønne fjernvarmeløsning. Og det er samtidig godt for områdets erhvervsturisme og anlæggets leverandører, siger han.

Seks danske løsninger blandt de 100
Blandt de hundrede løsninger, der er udvalgt til dette års Sustainia100, er seks af dem skabt af danske virksomheder.

Blandt de øvrige bæredygtige løsninger er virksomheden Iso Paint Nordic, der har udviklet en spray on-tagbelægning, der både afkøler bygningen og bekæmper luftforurening. Eller NoFlood Barriers, der producerer mobile vanddæmninger, særligt udviklet til at forhindre oversvømmelse i bynære områder. Eller Hofors fjernkølingssystem udviklet til industri- og erhvervsbyggeri, hvor afkølingen sker via et rørsystem, og hvor det kolde vand hentes i Københavns havneløb.

Bæredygtige på mere end miljø
Det er fjerde gang, Sustainia lancerer deres kortlægning – den såkaldte Sustainia100 – og i år bekræfter kortlægningen en tendens, som er blevet stadig tydeligere inden for bæredygtige virksomheder. Nemlig, at grønne virksomheder kan være good business. Over halvdelen af årets Sustainia100-løsninger markedsføres således ikke kun på de traditionelle bæredygtighedskriterier, men er også konkurrencedygtige på pris og bekvemmelighed, hvilket gør dem attraktive for forbrugerne.

- Det er et godt år for grønne forbrugere. Det er opløftende at se, hvordan nye, kreative ideer, især inden for den cirkulære økonomi, skaber nye produkter og services, der kan konkurrere på lige vilkår med ikke-bæredygtige alternativer. Det giver muligheder for en grøn omstilling, som vi ikke har set før, siger Laura Storm, direktør for Sustainia.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095