23948sdkhjf

Jysk Energi fordobler overskuddet

Specielt afkastet fra koncernens værdipapirer var med til at sikre det flotte resultat i 2014.
Jysk Energi realiserede i 2014 et resultat efter skat på 78 mio. kr., hvilket er en stigning på 39,2 mio. kr. i forhold til året før.

Resultatet anses af bestyrelsen som særdeles tilfredsstillende – specielt i betragtning af at resultatet faktisk ville have været 20 mio. kr. højere, hvis selskabet ikke havde besluttet at give kunderne en rabat via en tarifnedsættelse.

Koncernresultatet er specielt påvirket af afkastudviklingen i koncernens værdipapirer, som bidrog med knap 72 mio. kr. Samtidig har 2014 været et år, hvor der har været forbedringer i den underliggende driftsforretning. Resultatet før afskrivninger steg således med 16 mio. kr. i forhold til året før.

Fremgangen i overskuddet kom på trods af et fald i omsætningen på koncernniveau, hvilket har været den generelle udvikling over de sidste fem år. Denne udvikling skyldes hovedsageligt den nedadgående elpris. Derudover er Kwh-mængderne som forventet også faldet over årene, da selskabet ikke i så høj grad som tidligere har deltaget i store udbud – indtjeningen har ifølge virksomhedens ledelse nemlig ikke stået mål med den risiko, der har været dermed. Resultatmæssigt har dette fokus kun påvirket elhandelsforretningen positivt, hvor man nu for andet år har præsteret markant resultatfremgang.

I 2014 har fibernetforretningen også haft travlt. Der er således blevet investeret cirka 47 mio. kr. i fibernetudruldning. Udruldningen sker de steder, hvor lokalopbakningen er tilstrækkelig stor til, at det forretningsmæssigt kan betale sig for Jysk Energi Fibernet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079